Tesla groeit door naar 45.000 werknemers

Tesla heeft de afgelopen maanden meer dan 9.000 nieuwe medewerkers binnengehaald. Nadat in juni nog werd aangekondigd dat er juist zo’n 3.500 werknemers ofwel 9 procent van het totale bestand uit zouden vliegen, is Tesla in de weken daarna snel weer mensen aan gaan trekken.

Dat betekent dat er nu rond de 45.000 mensen voor Tesla aan de slag zijn terwijl dat er voor de ontslaggolf van de zomer nog zo’n 40.000 waren.

De grootste ‘slokop’ is Gigafactory 1 waar volgens Elon Musk zelf nu meer dan 7.000 mensen werken. Begin dit jaar stond de ‘headcount’ in die vestiging nog maar op 3.000. Musk verwacht dat het aantal werknemers in de vestiging in Fremont binnen afzienbare tijd zal doorgroeien naar 20.000. Bij al die cijfers heeft Musk niet duidelijk gemaakt of hij ook uitzendkrachten en andere tijdelijke werknemers heeft meegeteld. Desalniettemin is Tesla momenteel wat arbeidskrachten betreft één van de snelst groeiende bedrijven van de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla groeit door naar 45.000 werknemers - Automobielmanagement.nl

Tesla groeit door naar 45.000 werknemers

Tesla heeft de afgelopen maanden meer dan 9.000 nieuwe medewerkers binnengehaald. Nadat in juni nog werd aangekondigd dat er juist zo’n 3.500 werknemers ofwel 9 procent van het totale bestand uit zouden vliegen, is Tesla in de weken daarna snel weer mensen aan gaan trekken.

Dat betekent dat er nu rond de 45.000 mensen voor Tesla aan de slag zijn terwijl dat er voor de ontslaggolf van de zomer nog zo’n 40.000 waren.

De grootste ‘slokop’ is Gigafactory 1 waar volgens Elon Musk zelf nu meer dan 7.000 mensen werken. Begin dit jaar stond de ‘headcount’ in die vestiging nog maar op 3.000. Musk verwacht dat het aantal werknemers in de vestiging in Fremont binnen afzienbare tijd zal doorgroeien naar 20.000. Bij al die cijfers heeft Musk niet duidelijk gemaakt of hij ook uitzendkrachten en andere tijdelijke werknemers heeft meegeteld. Desalniettemin is Tesla momenteel wat arbeidskrachten betreft één van de snelst groeiende bedrijven van de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding