Geruchten over ‘huwelijk’ Ford en VW duiken weer op

Ford en Volkswagen zijn serieus aan het praten over een mogelijk partnerschap ‘zonder grenzen’. De kans is groot dat daar iets groots, mogelijk zelfs een fusie, uit voortkomt. ‘Samen zouden ze ook een ideaal paar vormen’.

Geruchten over 'huwelijk' Ford en VW duiken weer op

Dat schrijft de doorgaans goed over de auto-industrie geïnformeerde Detroit Free Press deze week. De krant citeert autokenner John McElroy van Autoline.tv die stelt ‘dat er iets groots staat aan te komen’. "Als het niet zo zou zijn dan zou CEO Jim Hackett van Ford niet overleven. Hij moet echt met een knaller komen." Zijn collega Jon Gabrielsen: "De vraag is, wil Ford nu een goed georganiseerd en ordelijk huwelijk of worden ze daar straks op een onordelijke manier toe gedwongen." De eerste gelegenheid waarop Hackett een aankondiging kan doen komt volgende week al als Ford op donderdag de 24e de kwartaalcijfers bekend maakt.

Ford en Volkswagen hebben al eerder aangekondigd nauw te gaan samenwerken op het gebied van bestelwagens. Enkele weken geleden deelden ze mee dat wordt gekeken naar andere terreinen waarop de handen ineen geslagen kunnen worden. Volgens de Detroit Free Press sluiten de bedrijven perfect op elkaar aan. VW is sterk in Europa, Azië en Zuid-Amerika terwijl Ford nog altijd tweede is op de Noord-Amerikaanse markt. Vorige maand bijvoorbeeld daalden de verkopen van Ford in China met ruim 40 procent terwijl Volkswagen er een mooie plus neer kon zetten. Verder ontbreekt het Volkswagen aan modellen in de full-size pick-up categorie terwijl Ford’s F-serie daar juist de grote winnaar is terwijl Ford stopt met kleinere modellen die wel weer ruimschoots in het gamma van de Duitse collega te vinden zijn.

Geruchten over ‘huwelijk’ Ford en VW duiken weer op - Automobielmanagement.nl

Geruchten over ‘huwelijk’ Ford en VW duiken weer op

Ford en Volkswagen zijn serieus aan het praten over een mogelijk partnerschap ‘zonder grenzen’. De kans is groot dat daar iets groots, mogelijk zelfs een fusie, uit voortkomt. ‘Samen zouden ze ook een ideaal paar vormen’.

Geruchten over 'huwelijk' Ford en VW duiken weer op

Dat schrijft de doorgaans goed over de auto-industrie geïnformeerde Detroit Free Press deze week. De krant citeert autokenner John McElroy van Autoline.tv die stelt ‘dat er iets groots staat aan te komen’. "Als het niet zo zou zijn dan zou CEO Jim Hackett van Ford niet overleven. Hij moet echt met een knaller komen." Zijn collega Jon Gabrielsen: "De vraag is, wil Ford nu een goed georganiseerd en ordelijk huwelijk of worden ze daar straks op een onordelijke manier toe gedwongen." De eerste gelegenheid waarop Hackett een aankondiging kan doen komt volgende week al als Ford op donderdag de 24e de kwartaalcijfers bekend maakt.

Ford en Volkswagen hebben al eerder aangekondigd nauw te gaan samenwerken op het gebied van bestelwagens. Enkele weken geleden deelden ze mee dat wordt gekeken naar andere terreinen waarop de handen ineen geslagen kunnen worden. Volgens de Detroit Free Press sluiten de bedrijven perfect op elkaar aan. VW is sterk in Europa, Azië en Zuid-Amerika terwijl Ford nog altijd tweede is op de Noord-Amerikaanse markt. Vorige maand bijvoorbeeld daalden de verkopen van Ford in China met ruim 40 procent terwijl Volkswagen er een mooie plus neer kon zetten. Verder ontbreekt het Volkswagen aan modellen in de full-size pick-up categorie terwijl Ford’s F-serie daar juist de grote winnaar is terwijl Ford stopt met kleinere modellen die wel weer ruimschoots in het gamma van de Duitse collega te vinden zijn.