Volkswagen zet goede groei neer in China

De Volkswagen Groep heeft in de eerste drie kwartalen in China samen met de lokale partners 3,04 miljoen auto’s weten te verkopen, dat is vijf procent meer dan een jaar eerder.

Toyota heropent Chinese fabrieken, VW houdt ze langer dicht

De beste prestatie komt voor rekening van Skoda dat met 250.200 exemplaren bijna 18 procent groei wist te realiseren. Audi doet het vrijwel even goed met 15,4 procent groei naar 483.000 automobielen, een nieuw record voor het luxere merk. Volkswagen zelf kwam weliswaar op 2.241.300 exemplaren uit maar dat vertegenwoordigt toch maar een bescheiden groei van nog geen twee procent.

Volkswagen spreekt van een solide resultaat waarmee de Chinese automarkt als geheel voorbij werd gestreefd. Die markt vertoonde over de eerste drie kwartalen een bescheiden groei met 1,5 procent maar daalde in september met bijna twaalf procent. "Onze prestatie in deze negen maanden is zeker het vermelden waard. De reacties van onze klanten geven aan dat we op het goede spoor zitten met ons alomvattende modellen offensief, met name in het SUV-segment," zegt prof. Dr. Jochem Heizmann die directeur is van Volkswagen Group China. Hij wijst vooral op modellen als de T-Roc en Touareg, de Kamiq en Kodiaq GT van Skoda en de Q2L en Q5L van Audi. De Duitse groep heeft tot nu toe dit jaar in China vier nieuwe productielocaties in gebruik genomen en ook een nieuwe joint-venture opgericht.

Volkswagen zet goede groei neer in China - Automobielmanagement.nl

Volkswagen zet goede groei neer in China

De Volkswagen Groep heeft in de eerste drie kwartalen in China samen met de lokale partners 3,04 miljoen auto’s weten te verkopen, dat is vijf procent meer dan een jaar eerder.

Toyota heropent Chinese fabrieken, VW houdt ze langer dicht

De beste prestatie komt voor rekening van Skoda dat met 250.200 exemplaren bijna 18 procent groei wist te realiseren. Audi doet het vrijwel even goed met 15,4 procent groei naar 483.000 automobielen, een nieuw record voor het luxere merk. Volkswagen zelf kwam weliswaar op 2.241.300 exemplaren uit maar dat vertegenwoordigt toch maar een bescheiden groei van nog geen twee procent.

Volkswagen spreekt van een solide resultaat waarmee de Chinese automarkt als geheel voorbij werd gestreefd. Die markt vertoonde over de eerste drie kwartalen een bescheiden groei met 1,5 procent maar daalde in september met bijna twaalf procent. "Onze prestatie in deze negen maanden is zeker het vermelden waard. De reacties van onze klanten geven aan dat we op het goede spoor zitten met ons alomvattende modellen offensief, met name in het SUV-segment," zegt prof. Dr. Jochem Heizmann die directeur is van Volkswagen Group China. Hij wijst vooral op modellen als de T-Roc en Touareg, de Kamiq en Kodiaq GT van Skoda en de Q2L en Q5L van Audi. De Duitse groep heeft tot nu toe dit jaar in China vier nieuwe productielocaties in gebruik genomen en ook een nieuwe joint-venture opgericht.