Het tweetal heeft gezamenlijk de helft van de stamaandelen van BMW in handen wat hen een vermogen van 34 miljard euro oplevert. Dat is echter wel berekend naar de koers van half september terwijl die koers de laatste weken een stuk is gedaald. Hun aandelenpakket leverde vorig jaar in ieder geval wel 1,1 miljard euro aan dividend op.

In de top tien staan ook Georg Schaeffler en zijn moeder Maria-Elisabeth die eigenaar zijn van de gelijknamige toeleverancier aan de auto-industrie en ook groot-aandeelhouder zijn van banden- en onderdelenfabrikant Continental. Andere rijken uit de Duitse autowereld zijn de familie Porsche als grootaandeelhouder van de Volkswagen Groep en Heinz Hermann Thielle die eigenaar is van de net naar de beurs gekomen remmenfabrikant Knorr-Bremse.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding