Levering Audi e-tron ernstig vertraagd

De levering van de nieuwe elektrische Audi e-tron is vertraagd door een softwareprobleem. Audi spreekt van een vertraging van een week of vier maar Belgische bronnen stellen dat het maanden kan duren voordat de eerste e-tron’s hun weg naar de klant vinden.

Aandeel EV’s blijft in België voorlopig nog minimaal

Die Belgische media zijn over het algemeen goed geïnformeerd over de elektrische Audi omdat die in de fabriek in Vorst bij Brussel wordt gebouwd.

In de laatste fase van de ontwikkeling van de auto is de software alsnog veranderd. Voor die wijziging is opnieuw toestemming nodig van de certificerende instantie, heeft een woordvoerder van Audi meegedeeld. Het is de bedoeling de eerste e-tron’s ergens volgend jaar in de showroom te hebben maar wanneer dat precies zal zijn is nog niet bekend.

Audi heeft bovendien nog een ander probleem want de Zuid-Koreaanse leverancier van de batterijen LG Chem heeft meegedeeld dat het de prijzen vanwege de grote vraag gaat verhogen. LG Chem, dat batterijen levert aan alle bedrijven binnen de Volkswagen Groep, denkt over een verhoging met 10 procent. Een concurrent als Tesla heeft daar geen last van want die maakt de batterijen zelf.

Levering Audi e-tron ernstig vertraagd - Automobielmanagement.nl

Levering Audi e-tron ernstig vertraagd

De levering van de nieuwe elektrische Audi e-tron is vertraagd door een softwareprobleem. Audi spreekt van een vertraging van een week of vier maar Belgische bronnen stellen dat het maanden kan duren voordat de eerste e-tron’s hun weg naar de klant vinden.

Aandeel EV’s blijft in België voorlopig nog minimaal

Die Belgische media zijn over het algemeen goed geïnformeerd over de elektrische Audi omdat die in de fabriek in Vorst bij Brussel wordt gebouwd.

In de laatste fase van de ontwikkeling van de auto is de software alsnog veranderd. Voor die wijziging is opnieuw toestemming nodig van de certificerende instantie, heeft een woordvoerder van Audi meegedeeld. Het is de bedoeling de eerste e-tron’s ergens volgend jaar in de showroom te hebben maar wanneer dat precies zal zijn is nog niet bekend.

Audi heeft bovendien nog een ander probleem want de Zuid-Koreaanse leverancier van de batterijen LG Chem heeft meegedeeld dat het de prijzen vanwege de grote vraag gaat verhogen. LG Chem, dat batterijen levert aan alle bedrijven binnen de Volkswagen Groep, denkt over een verhoging met 10 procent. Een concurrent als Tesla heeft daar geen last van want die maakt de batterijen zelf.