Harley-Davidson doet ’t goed en slecht

Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal 59.000 motoren verkocht vergeleken met 64.000 een jaar eerder. Dat is de scherpste daling die de motorenfabrikant in acht jaar heeft meegemaakt.

Harley-Davidson doet ’t goed en slecht

Harley-Davidson stelt dat de handelsoorlog en de daarbij horende heffingen haar dit jaar zeker 40 miljoen dollar gaan kosten. Dat zal onvermijdelijk betekenen dat de motoren duurder worden, aldus financieel directeur John Olin. Om de heffingen die de EU heeft ingesteld op Amerikaanse motoren te omzeilen zet de fabrikant haar plannen door om motoren voor de Europese markt buiten de VS te bouwen. Waar en wanneer dat gaat gebeuren wordt begin volgend jaar bekend.

Het plan zette president Donald Trump er eerder toe aan om op te roepen tot een boycot van het iconische Amerikaanse motormerk. Harley-Davidson heeft tegelijk laten weten dat 238.000 nog redelijk nieuwe motorfietsen terug moeten naar de garage omdat er wat mankeert aan de versnelling.

Harley-Davidson doet ’t goed en slecht - Automobielmanagement.nl

Harley-Davidson doet ’t goed en slecht

Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal 59.000 motoren verkocht vergeleken met 64.000 een jaar eerder. Dat is de scherpste daling die de motorenfabrikant in acht jaar heeft meegemaakt.

Harley-Davidson doet ’t goed en slecht

Harley-Davidson stelt dat de handelsoorlog en de daarbij horende heffingen haar dit jaar zeker 40 miljoen dollar gaan kosten. Dat zal onvermijdelijk betekenen dat de motoren duurder worden, aldus financieel directeur John Olin. Om de heffingen die de EU heeft ingesteld op Amerikaanse motoren te omzeilen zet de fabrikant haar plannen door om motoren voor de Europese markt buiten de VS te bouwen. Waar en wanneer dat gaat gebeuren wordt begin volgend jaar bekend.

Het plan zette president Donald Trump er eerder toe aan om op te roepen tot een boycot van het iconische Amerikaanse motormerk. Harley-Davidson heeft tegelijk laten weten dat 238.000 nog redelijk nieuwe motorfietsen terug moeten naar de garage omdat er wat mankeert aan de versnelling.