Harley-Davidson stelt dat de handelsoorlog en de daarbij horende heffingen haar dit jaar zeker 40 miljoen dollar gaan kosten. Dat zal onvermijdelijk betekenen dat de motoren duurder worden, aldus financieel directeur John Olin. Om de heffingen die de EU heeft ingesteld op Amerikaanse motoren te omzeilen zet de fabrikant haar plannen door om motoren voor de Europese markt buiten de VS te bouwen. Waar en wanneer dat gaat gebeuren wordt begin volgend jaar bekend.

Het plan zette president Donald Trump er eerder toe aan om op te roepen tot een boycot van het iconische Amerikaanse motormerk. Harley-Davidson heeft tegelijk laten weten dat 238.000 nog redelijk nieuwe motorfietsen terug moeten naar de garage omdat er wat mankeert aan de versnelling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding