De ‘ride-hailing’ joint-venture is één van de eerste concrete voorbeelden van samenwerking tussen beide autobedrijven sinds voorzitter/eigenaar Li Shufu van Geely begin dit jaar een belang van bijna tien procent in Daimler kocht. In de nieuwe joint-venture krijgen beide bedrijven een gelijk aandeel. Ook zullen ze samen de software verder ontwikkelen.

Het gezamenlijke bedrijf, met aan Duitse zijde als partner Daimler Mobility Services, wordt gevestigd in Hangzhou en hoopt volgend jaar te beginnen in een beperkt aantal steden. Bij de dienst worden auto’s van Mercedes-Benz auto’s ingezet maar dat kan worden aangevuld met elektrische modellen van merken uit de Geely-groep zoals Volvo, aldus het bericht van Daimler. Directeur Klaus Entenmann van Daimler Mobility Services: "Daimler heeft een goede uitgangspositie om door te gaan met de transformatie naar een alles-omvattend mobiliteitsdiensten bedrijf op weg naar autonoom rijden. Met de Geely Groep hebben we een ideale partner om die diensten in China uit te breiden. De joint-venture zal een belangrijke rol spelen terwijl we onze portefeuille en wereldwijde aanwezigheid uitbreiden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding