Ook Subaru draait verwachtingen omlaag

Dat de perikelen op de internationale automarkt ook de Japanse fabrikanten raakt blijkt uit een ernstige winstwaarschuwing van Subaru. ‘Gezien de huidige business trend’ denkt Subaru dat de operationele winst over de eerste helft van het boekjaar – tot 30 september – bijna de helft lager uitgekomen is dan begin augustus nog werd gedacht.

Ook Subaru draait verwachtingen omlaag

De nettowinst wordt nu 40 procent lager geschat dan nog maar een paar weken geleden terwijl de omzet juist licht gestegen zou zijn.

Hoewel Subaru aan de ene kant profiteert van de hogere koers van de Yen gaat dat meer dan volledig verloren aan hogere kosten die te maken hebben met kwaliteitsproblemen, verwoordt de Japanse fabrikant. Die problemen hebben te maken met onregelmatigheden bij de eindcontrole van nieuwe auto’s die hebben geleid tot een massale terugroepactie van Subaru’s in Japan zelf. Hoe de resultaten over het hele boekjaar tot eind maart 2019 uit zullen vallen, wordt momenteel nog bekeken. Die voorspelling wordt bekend gemaakt op 5 november als Subaru ook de definitieve halfjaar cijfers naar buiten hoopt te brengen.

Ook Subaru draait verwachtingen omlaag - Automobielmanagement.nl

Ook Subaru draait verwachtingen omlaag

Dat de perikelen op de internationale automarkt ook de Japanse fabrikanten raakt blijkt uit een ernstige winstwaarschuwing van Subaru. ‘Gezien de huidige business trend’ denkt Subaru dat de operationele winst over de eerste helft van het boekjaar – tot 30 september – bijna de helft lager uitgekomen is dan begin augustus nog werd gedacht.

Ook Subaru draait verwachtingen omlaag

De nettowinst wordt nu 40 procent lager geschat dan nog maar een paar weken geleden terwijl de omzet juist licht gestegen zou zijn.

Hoewel Subaru aan de ene kant profiteert van de hogere koers van de Yen gaat dat meer dan volledig verloren aan hogere kosten die te maken hebben met kwaliteitsproblemen, verwoordt de Japanse fabrikant. Die problemen hebben te maken met onregelmatigheden bij de eindcontrole van nieuwe auto’s die hebben geleid tot een massale terugroepactie van Subaru’s in Japan zelf. Hoe de resultaten over het hele boekjaar tot eind maart 2019 uit zullen vallen, wordt momenteel nog bekeken. Die voorspelling wordt bekend gemaakt op 5 november als Subaru ook de definitieve halfjaar cijfers naar buiten hoopt te brengen.