China wil BPM halveren om automarkt op te vijzelen

China denkt er hard over de aankoopbelasting op nieuwe auto’s te halveren van tien naar vijf procent om de kwakkelende automarkt een oppepper te geven.

Na een reeks maanden van ongebreidelde groei zitten de autoverkopen in China de laatste weken weer in een dal. Verwacht wordt dat die automarkt daardoor over heel 2018 voor het eerst in twee decennia een daling zal vertonen.

Koersstijging 

Vooral buitenlandse auto’s doen het slechter nadat Beijing daar een invoerheffing op heeft gelegd in reactie op de handelsbelemmeringen van president Trump. De nationale economische raad heeft nu voorgesteld om de aankoopbelasting te halveren. Dat nieuws leidde er toe dat de aandelen van alle grote autofabrikanten, die de laatste weken fors onder druk staan, weer een kleine koersstijging konden noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China wil BPM halveren om automarkt op te vijzelen - Automobielmanagement.nl

China wil BPM halveren om automarkt op te vijzelen

China denkt er hard over de aankoopbelasting op nieuwe auto’s te halveren van tien naar vijf procent om de kwakkelende automarkt een oppepper te geven.

Na een reeks maanden van ongebreidelde groei zitten de autoverkopen in China de laatste weken weer in een dal. Verwacht wordt dat die automarkt daardoor over heel 2018 voor het eerst in twee decennia een daling zal vertonen.

Koersstijging 

Vooral buitenlandse auto’s doen het slechter nadat Beijing daar een invoerheffing op heeft gelegd in reactie op de handelsbelemmeringen van president Trump. De nationale economische raad heeft nu voorgesteld om de aankoopbelasting te halveren. Dat nieuws leidde er toe dat de aandelen van alle grote autofabrikanten, die de laatste weken fors onder druk staan, weer een kleine koersstijging konden noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding