Autoproductie bij Nissan zakt fors in

Nissan heeft in de maand september 443.200 nieuwe personenauto’s gebouwd, dat is 13,5 procent minder dan een jaar eerder.

Britse autoproductie blijft in vrije val

Vooral de Europese fabrieken draaien een veel lagere productie, met een klap van bijna 37 procent bij de vestiging in het Noord-Engelse Sunderland en van ruim 34 procent in het Spaanse Barcelona.

Dat dat niet alleen maar te maken heeft met WLTP blijkt uit het feit dat Nissan ook elders in de wereld minder auto’s bouwt. In Japan zelf stond de productie bij Nissan afgelopen maand fors onder druk met een daling van ruim 27 procent terwijl de Amerikaanse fabrieken een kleine 20 procent minder Nissans van de band lieten rollen.

Over de eerste helft van het lopende boekjaar, tot eind september, komt de wereldwijde productie bij het Japanse merk ruim zes procent lager uit op 2.667.000 auto’s. Daarbij blijkt dat de fabriek in Spanje vooral de laatste tijd een aanzienlijk lagere productie draait want over die zes maanden gezien komt de daling daar uit op net 0,2 procent.

Autoproductie bij Nissan zakt fors in - Automobielmanagement.nl

Autoproductie bij Nissan zakt fors in

Nissan heeft in de maand september 443.200 nieuwe personenauto’s gebouwd, dat is 13,5 procent minder dan een jaar eerder.

Britse autoproductie blijft in vrije val

Vooral de Europese fabrieken draaien een veel lagere productie, met een klap van bijna 37 procent bij de vestiging in het Noord-Engelse Sunderland en van ruim 34 procent in het Spaanse Barcelona.

Dat dat niet alleen maar te maken heeft met WLTP blijkt uit het feit dat Nissan ook elders in de wereld minder auto’s bouwt. In Japan zelf stond de productie bij Nissan afgelopen maand fors onder druk met een daling van ruim 27 procent terwijl de Amerikaanse fabrieken een kleine 20 procent minder Nissans van de band lieten rollen.

Over de eerste helft van het lopende boekjaar, tot eind september, komt de wereldwijde productie bij het Japanse merk ruim zes procent lager uit op 2.667.000 auto’s. Daarbij blijkt dat de fabriek in Spanje vooral de laatste tijd een aanzienlijk lagere productie draait want over die zes maanden gezien komt de daling daar uit op net 0,2 procent.