Daimler begint volgend jaar samen met Geely – een grootaandeelhouder in de Duitse autobouwer – een nieuwe premium chauffeurs dienst in China. Daimler en Geely nemen allebei een belang van 50 procent in de joint-venture. Bovendien hebben Daimler en BMW al in maart aangekondigd dat ze hun mobiliteitsdiensten willen samenvoegen maar dat wacht nog steeds op goedkeuring van verschillende concurrentiediensten.

Klaus Entenmann, CEO van Daimler Financial Services AG waar de mobiliteitstak onder ressorteert: "In 2019 veranderen we onze naam in Daimler Mobility AG. Dat weerspiegelt onze wens om deze business segmenten verder uit te breiden. Onze investeringen krijgen een duidelijke impuls van 26 miljoen klanten en een groei met dubbele cijfers."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding