Ook Chinese autobouwers krijgen klappen

De flinke inzinking op de Chinese automarkt treft ook binnenlandse fabrikanten zwaar.

Ook Chinese autobouwers krijgen klappen

Zo heeft Great Wall Motors gemeld dat de winst in het afgelopen kwartaal de helft lager is uitgekomen dan een jaar eerder terwijl de omzet met bijna twintig procent daalde. Great Wall Motors, eerder bekend als ‘achtervolger’ van Fiat Chrysler Automobiles, boekte een winst van omgerekend ruim 29 miljoen euro terwijl dat in het derde kwartaal vorig jaar nog bijna 60 miljoen euro bedroeg.

Elektrische auto’s 

Over de eerste negen maanden van dit jaar komt nog altijd wel een winstgroei met 36 procent uit de bus. Het doel om dit jaar 1,16 miljoen voertuigen af te zetten wordt echter vermoedelijk niet gehaald want de teller bleef over negen maanden staan op 672.000. De Chinese autofabrikant hoopt de komende tijd vooral in te spelen op de grote vraag naar elektrische auto’s. Great Wall Motors is daartoe een joint-venture aangegaan met BMW voor de bouw van de elektrische versie van de Mini in een fabriek in China.

Ook Chinese autobouwers krijgen klappen - Automobielmanagement.nl

Ook Chinese autobouwers krijgen klappen

De flinke inzinking op de Chinese automarkt treft ook binnenlandse fabrikanten zwaar.

Ook Chinese autobouwers krijgen klappen

Zo heeft Great Wall Motors gemeld dat de winst in het afgelopen kwartaal de helft lager is uitgekomen dan een jaar eerder terwijl de omzet met bijna twintig procent daalde. Great Wall Motors, eerder bekend als ‘achtervolger’ van Fiat Chrysler Automobiles, boekte een winst van omgerekend ruim 29 miljoen euro terwijl dat in het derde kwartaal vorig jaar nog bijna 60 miljoen euro bedroeg.

Elektrische auto’s 

Over de eerste negen maanden van dit jaar komt nog altijd wel een winstgroei met 36 procent uit de bus. Het doel om dit jaar 1,16 miljoen voertuigen af te zetten wordt echter vermoedelijk niet gehaald want de teller bleef over negen maanden staan op 672.000. De Chinese autofabrikant hoopt de komende tijd vooral in te spelen op de grote vraag naar elektrische auto’s. Great Wall Motors is daartoe een joint-venture aangegaan met BMW voor de bouw van de elektrische versie van de Mini in een fabriek in China.