Tesla moet justitie documenten productiecijfers overhandigen

De Amerikaanse beursautoriteit SEC eist van Tesla dat het documenten en andere informatie overhandigd over de productiecijfers van de afgelopen tijd. Daarnaast heeft ook het Department of Justice Tesla om informatie gevraagd, hoewel op een meer informele manier.

Autoverkoop september: Tesla Model 3 is bestverkochte auto

Tesla ontkende eerst nog dat er een verzoek om informatie was ontvangen maar heeft dat nu toch moeten bevestigen. "De SEC heeft ons gedagvaard in relatie tot bepaalde voorspellingen die we in 2017 hebben gedaan voor de productie-aantallen van Model 3 en andere openbare verklaringen rond de Model 3 productie. Het Department of Justice heeft ons ook gevraagd om op vrijwillige basis informatie te verstrekken over deze zaken en stelt een onderzoek in. Voor zover wij weten heeft geen enkele overheidsdienst in enig lopend onderzoek vastgesteld dat we iets fout hebben gedaan," aldus Tesla.

Aandeelhouders op verkeerde been 

De SEC en ook justitie verdenken Tesla ervan dat het de cijfers over het aantal te produceren Model 3 auto’s al sinds begin vorig jaar stelselmatig heeft ‘opgeblazen’. Daarmee zouden de aandeelhouders lange tijd op het verkeerde been zijn gezet. Musk heeft bijvoorbeeld in de zomer van vorig jaar opgeschept dat hij tegen eind 2017 20.000 Model 3’en per maand zou kunnen leveren maar dat werden er uiteindelijk niet meer dan 2.425.

Eerder al onderzocht de FBI of Tesla systematisch verkeerde informatie over de productiecijfers van de Model 3 naar buiten had gebracht. 

Tesla moet justitie documenten productiecijfers overhandigen - Automobielmanagement.nl

Tesla moet justitie documenten productiecijfers overhandigen

De Amerikaanse beursautoriteit SEC eist van Tesla dat het documenten en andere informatie overhandigd over de productiecijfers van de afgelopen tijd. Daarnaast heeft ook het Department of Justice Tesla om informatie gevraagd, hoewel op een meer informele manier.

Autoverkoop september: Tesla Model 3 is bestverkochte auto

Tesla ontkende eerst nog dat er een verzoek om informatie was ontvangen maar heeft dat nu toch moeten bevestigen. "De SEC heeft ons gedagvaard in relatie tot bepaalde voorspellingen die we in 2017 hebben gedaan voor de productie-aantallen van Model 3 en andere openbare verklaringen rond de Model 3 productie. Het Department of Justice heeft ons ook gevraagd om op vrijwillige basis informatie te verstrekken over deze zaken en stelt een onderzoek in. Voor zover wij weten heeft geen enkele overheidsdienst in enig lopend onderzoek vastgesteld dat we iets fout hebben gedaan," aldus Tesla.

Aandeelhouders op verkeerde been 

De SEC en ook justitie verdenken Tesla ervan dat het de cijfers over het aantal te produceren Model 3 auto’s al sinds begin vorig jaar stelselmatig heeft ‘opgeblazen’. Daarmee zouden de aandeelhouders lange tijd op het verkeerde been zijn gezet. Musk heeft bijvoorbeeld in de zomer van vorig jaar opgeschept dat hij tegen eind 2017 20.000 Model 3’en per maand zou kunnen leveren maar dat werden er uiteindelijk niet meer dan 2.425.

Eerder al onderzocht de FBI of Tesla systematisch verkeerde informatie over de productiecijfers van de Model 3 naar buiten had gebracht.