Patentclaim voor miljard dollar tegen Volkswagen

De Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders Broadcom heeft bij twee Duitse rechtbanken, in Mannheim en Munster, schadeclaims van een miljard dollar aanhangig gemaakt tegen de Volkswagen Groep wegens inbreuken op haar patenten.

Broadcom wil ook dat Volkswagen voorlopig de productie van bepaalde modellen, zowel van Volkswagen als van Audi en Porsche, stop zet tot de zaken geregeld zijn.

De Duitse groep past chips van Broadcom onder meer toe in de navigatie- en entertainment systemen van een reeks modellen. De Amerikanen stellen dat Volkswagen daarbij achttien schendingen op haar patentrechten pleegt, meldt weekblad Der Spiegel dat de claim voor het weekend heeft onthuld. Een woordvoerder van Volkswagen heeft die berichten inmiddels bevestigd: "Wij hebben de zaken juridisch laten onderzoeken en zullen alle noodzakelijke stappen zetten om onze belangen te verdedigen." Broadcom is deze zomer ook al met een soortgelijke zaak gestart tegen Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Patentclaim voor miljard dollar tegen Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Patentclaim voor miljard dollar tegen Volkswagen

De Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders Broadcom heeft bij twee Duitse rechtbanken, in Mannheim en Munster, schadeclaims van een miljard dollar aanhangig gemaakt tegen de Volkswagen Groep wegens inbreuken op haar patenten.

Broadcom wil ook dat Volkswagen voorlopig de productie van bepaalde modellen, zowel van Volkswagen als van Audi en Porsche, stop zet tot de zaken geregeld zijn.

De Duitse groep past chips van Broadcom onder meer toe in de navigatie- en entertainment systemen van een reeks modellen. De Amerikanen stellen dat Volkswagen daarbij achttien schendingen op haar patentrechten pleegt, meldt weekblad Der Spiegel dat de claim voor het weekend heeft onthuld. Een woordvoerder van Volkswagen heeft die berichten inmiddels bevestigd: "Wij hebben de zaken juridisch laten onderzoeken en zullen alle noodzakelijke stappen zetten om onze belangen te verdedigen." Broadcom is deze zomer ook al met een soortgelijke zaak gestart tegen Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding