Het gaat bij de deal om complete Audi’s en om onderdelen voor een reeks modellen van zowel Audi als Volkswagen.

"Deze overeenkomst onderstreept ons vertrouwen in een verdere solide groei van de automarkt in China. Het is een nieuw bewijs van onze sterke joint-venture en weerspiegelt ook de Chinees-Duitse handelsbanden die zijn opgebouwd in de veertig jaar na de Chinese hervorming en opening," zegt prof. dr Jochem Heizmann, topman van Volkswagen Group China en lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG. De memorandum of understanding omvat drie afzonderlijke aankoop-overeenkomsten. De eerste gaat over zogenaamde completely knocked down (CKD) onderdelen voor Volkswagen, de volgende over dezelfde soort onderdelen voor Audi en de derde betreft complete Audi’s die in Duitsland zijn gebouwd.