Die auto wordt gebaseerd op het platform van de Renault Trafic. Verder heeft de alliantie besloten de nieuwe generatie van de Renault Kangoo, waaronder een elektrische, en de soortgelijke Nissan NV250 te fabriceren in een fabriek in Maubeuge, eveneens in Frankrijk.

"Met deze nieuwe investeringen onderstrepen we het belang van Frankrijk voor de alliantie," aldus topman Carlos Ghosn van de alliantie die de plannen mocht aankondigen tijdens een bezoek van President Emmanuel Macron aan de fabriek in Maubeuge. Renault gaat in die fabriek alleen al een miljard euro investeren en houdt daarmee de werkgelegenheid voor de 2.200 werknemers in ieder geval op peil. Kort geleden werd al bekend dat in het kader van de samenwerking met Daimler ook de Mercedes Citan bestelwagen in Maubeuge gebouwd gaat worden.

De projecten passen verder in het steeds nauwer aantrekken van de banden tussen Renault, Nissan en Mitsubishi. Die drie partners beogen daarmee om in 2022 jaarlijks 10 miljard aan besparingen te bereiken. "Binnen de alliantie bieden de wereldwijde ervaring van Renault bij de lichte bestelwagens voordelen voor al onze klanten. De beide Franse fabrieken zijn gekozen vanwege hun concurrentiekracht en omdat ze gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke platforms," aldus Ghosn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding