Nissan opent nieuw ontwikkelcentrum in St. Petersburg

Nissan heeft een nieuwe vestiging van haar Nissan Technical Centre Europe NTCE geopend in Sint Petersburg. Het ontwikkelcentrum gaat zich richten op voertuigen ‘alsmede de implementatie van technologische innovaties’ voor de Russische markt.

Nissan opent nieuw ontwikkelcentrum in St. Petersburg

Nissan onderstreept daarmee dat het toegewijd blijft aan Rusland, aldus directeur Nobusuke Tokura van NTCE. "De rol van onderzoek en ontwikkeling is van cruciaal belang om er voor te zorgen dat onze auto’s aansluiten bij de veranderende behoeften van de Russische klanten."

Technici van Nissan zijn al sinds 2005 actief om auto’s geschikt te maken voor de uitdagende Russische wegen en weersomstandigheden. Daarbij gaat het zowel om aanpassen van bestaande modellen als het lanceren van speciaal voor de Russische markt ontwikkelde producten. Dat begon dertien jaar geleden met drie engineers bij de hoofdvestiging in Moskou, in 2011 gevolgd door een Russische afdeling van NTCE bij de twee jaar eerder geopende autofabriek in Sint Petersburg. Het centrum biedt momenteel werk aan 120 man maar dat kan in de nieuwe locatie uitgebreid worden naar 200 werknemers.

Nissan opent nieuw ontwikkelcentrum in St. Petersburg - Automobielmanagement.nl

Nissan opent nieuw ontwikkelcentrum in St. Petersburg

Nissan heeft een nieuwe vestiging van haar Nissan Technical Centre Europe NTCE geopend in Sint Petersburg. Het ontwikkelcentrum gaat zich richten op voertuigen ‘alsmede de implementatie van technologische innovaties’ voor de Russische markt.

Nissan opent nieuw ontwikkelcentrum in St. Petersburg

Nissan onderstreept daarmee dat het toegewijd blijft aan Rusland, aldus directeur Nobusuke Tokura van NTCE. "De rol van onderzoek en ontwikkeling is van cruciaal belang om er voor te zorgen dat onze auto’s aansluiten bij de veranderende behoeften van de Russische klanten."

Technici van Nissan zijn al sinds 2005 actief om auto’s geschikt te maken voor de uitdagende Russische wegen en weersomstandigheden. Daarbij gaat het zowel om aanpassen van bestaande modellen als het lanceren van speciaal voor de Russische markt ontwikkelde producten. Dat begon dertien jaar geleden met drie engineers bij de hoofdvestiging in Moskou, in 2011 gevolgd door een Russische afdeling van NTCE bij de twee jaar eerder geopende autofabriek in Sint Petersburg. Het centrum biedt momenteel werk aan 120 man maar dat kan in de nieuwe locatie uitgebreid worden naar 200 werknemers.