Tesla flirt met Daimler

“Misschien is het interessant om samen te werken met Daimler/Mercedes aan een elektrische Sprinter. Dat is een fantastische bestelwagen. We gaan eens informeren.”

Tesla gooit visje uit naar Daimler

Met die tweet heeft Tesla-topman Elon Musk een visje uitgegooid richting Daimler over mogelijke samenwerking bij elektrische bestelwagens. Mercedes-Benz heeft de nieuwe Sprinter begin dit jaar gelanceerd en hoopt de elektrische versie vanaf volgend jaar ook in de VS op de markt te brengen.

Tesla wilde de nieuwe Twitter-oprisping van haar CEO niet verder toelichten en Daimler geeft geen commentaar. Een woordvoerder van de Duitsers zegt wel ‘dat we best blij zijn met deze waardering voor onze Sprinter.’ Maar mogelijk is het niet toevallig dat directeur Dieter Zetsche van Daimler vorige maand nog suggereerde ‘een samenwerking met Tesla in de toekomst niet uit te sluiten.’ De twee bedrijven kennen elkaar al uit het verleden. In 2009 kocht Daimler een pakket van 10 procent van de aandelen van het toen nog prille Tesla om die in 2014 weer af te stoten. In die tijd leverde het Duitse concern ook bepaalde onderdelen aan Tesla.

Tesla flirt met Daimler - Automobielmanagement.nl

Tesla flirt met Daimler

“Misschien is het interessant om samen te werken met Daimler/Mercedes aan een elektrische Sprinter. Dat is een fantastische bestelwagen. We gaan eens informeren.”

Tesla gooit visje uit naar Daimler

Met die tweet heeft Tesla-topman Elon Musk een visje uitgegooid richting Daimler over mogelijke samenwerking bij elektrische bestelwagens. Mercedes-Benz heeft de nieuwe Sprinter begin dit jaar gelanceerd en hoopt de elektrische versie vanaf volgend jaar ook in de VS op de markt te brengen.

Tesla wilde de nieuwe Twitter-oprisping van haar CEO niet verder toelichten en Daimler geeft geen commentaar. Een woordvoerder van de Duitsers zegt wel ‘dat we best blij zijn met deze waardering voor onze Sprinter.’ Maar mogelijk is het niet toevallig dat directeur Dieter Zetsche van Daimler vorige maand nog suggereerde ‘een samenwerking met Tesla in de toekomst niet uit te sluiten.’ De twee bedrijven kennen elkaar al uit het verleden. In 2009 kocht Daimler een pakket van 10 procent van de aandelen van het toen nog prille Tesla om die in 2014 weer af te stoten. In die tijd leverde het Duitse concern ook bepaalde onderdelen aan Tesla.