Ghosn blijft tien dagen langer vast

De rechtbank in Tokio heeft de verzekerde bewaring van Renault- en Nissan topman Carlos Ghosn met tien dagen verlengd.

Ghosn is ondergebracht in het Huis van Bewaring van Kosuge dat in Japan als bar slecht bekend staat. Hij zit alleen in een cel en kan voorlopig tijdens de lange verhoren niet op de ondersteuning van een advocaat rekenen. Zijn vrouw Carola mag hem wel bezoeken maar voor hooguit een kwartiertje per dag. Andere bezoekers zijn niet toegestaan. De verzekerde bewaring kan maximaal 22 dagen duren, daarna moet de rechtbank beslissen of Ghosn definitief vast blijft zitten in afwachting van een proces of weer op vrije voeten komt.

De topman werd gisteren in Tokio uit een vliegtuigje gelicht en gearresteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ghosn blijft tien dagen langer vast - Automobielmanagement.nl

Ghosn blijft tien dagen langer vast

De rechtbank in Tokio heeft de verzekerde bewaring van Renault- en Nissan topman Carlos Ghosn met tien dagen verlengd.

Ghosn is ondergebracht in het Huis van Bewaring van Kosuge dat in Japan als bar slecht bekend staat. Hij zit alleen in een cel en kan voorlopig tijdens de lange verhoren niet op de ondersteuning van een advocaat rekenen. Zijn vrouw Carola mag hem wel bezoeken maar voor hooguit een kwartiertje per dag. Andere bezoekers zijn niet toegestaan. De verzekerde bewaring kan maximaal 22 dagen duren, daarna moet de rechtbank beslissen of Ghosn definitief vast blijft zitten in afwachting van een proces of weer op vrije voeten komt.

De topman werd gisteren in Tokio uit een vliegtuigje gelicht en gearresteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding