PSA heeft aangekondigd dat het de verplichte consultatieronde van 45 dagen met de bonden en werknemers in gaat. Doel is de maatregelen zonder verplichte ontslagen door te voeren. Werknemers die weg moeten krijgen wel een baan aangeboden in de bestelwagenfabriek in Luton maar dat is een paar honderd kilometer van Ellesmere Port vandaan. "We willen een verdere herstructurering doorvoeren om het aantal werknemers en de productiekosten af te stemmen op de vooruitzichten en plannen voor 2019. Dat is van essentieel belang om er voor te zorgen dat Ellesmere Port haar concurrentiekracht verder ontwikkelt in deze moeilijke tijden voor de autosector."

De herstructurering omvat een verkleining van de fabrieken, invoering van nieuwe technologie en andere ingrepen. Eerder al deelde Jaguar Land Rover mee dat er honderden banen weg moeten bij haar Britse autofabrieken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding