Beide modellen worden 12 tot 26 procent goedkoper om ze meer betaalbaar te maken op de grootste automarkt in de wereld. Model 3 is pas recent gelanceerd en daar geldt al een ‘nieuwe’ prijs voor.

"We absorberen een belangrijk deel van de heffingen zodat Chinese klanten onze auto’s nog kunnen betalen," zegt een woordvoerder. In juli was Tesla nog één van de eerste buitenlandse autoleveranciers in China om de heffingen juist door te berekenen maar dat heeft geleid tot een forse daling van de verkoopcijfers. Vorige maand nog deelde de autofabrikant mee ‘dat we grote problemen ervaren bij het verkopen van auto’s in China’. Om die reden zijn de investeringen in een eigen Tesla-fabriek in Shanghai ook fors opgevoerd en versneld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding