Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen

Het Belgische autoveilinghuis CarsOnTheWeb is door de Nederlandse eigenaar Vortex Capital verkocht aan het Amerikaanse KAR Auction Services. Vortex kocht CarsOnTheWeb, dat 175 medewerkers telt, net twee jaar geleden samen met ABN Amro Participaties.

Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen

De onderneming is nu verkocht voor 91 miljoen euro maar daar komt op termijn waarschijnlijk nog 65 miljoen bij. De eigenaren hebben daarmee een forse winst binnengehaald hoewel niet bekend wordt gemaakt hoe veel precies, meldt Financieel Dagblad.

CarsOnTheWeb hoopt dit jaar 70.000 tweedehands auto’s te veilen. Dat is twee-derde meer dan in 2017 wat grotendeels te danken is aan de overname van een Duitse collega. De door het in Tienen gevestigde bedrijf verkochte auto’s zijn afkomstig van leasemaatschappijen en dealerbedrijven in een aantal Europese landen waaronder ons land. De afnemers, ook weer professionele handelaren, zitten overwegend in Midden- en Oost-Europa.

KAT Auction Services is één van de grootste autoveilinghuizen en technologie service bedrijven van de Verenigde Staten. Jaarlijks verkoopt de aan Wall Street genoteerde onderneming 5,5 miljoen auto’s voor in totaal ruim 40 miljard dollar. KAR Auction Services is actief in 120 landen en telt 17.000 werknemers. De Amerikaanse veilingreus versterkt met de aankoop haar positie op de Europese markt. "De overname van CarsOnTheWeb verankert KAR op de internationale markt," zegt bestuursvoorzitter Jim Hallett. Hij denkt vooral dat de nieuwe aanwinst een interessant Europees klantenbestand binnen brengt.

Vice-president Benjamin Skuy voegt daar aan toe dat ‘grensoverschrijdende transacties erg ingewikkeld zijn voor Europese herverkopers.’ "CarsOnTheWeb unieke platform en logistieke oplossingen biedt deze problemen het hoofd en kan naadloze, gemakkelijke en connected diensten bieden op een wereldwijde schaal" zegt hij verder. De Belgische onderneming wordt formeel ondergebracht bij de al bestaande Britse activiteiten van KAR.

Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen - Automobielmanagement.nl

Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen

Het Belgische autoveilinghuis CarsOnTheWeb is door de Nederlandse eigenaar Vortex Capital verkocht aan het Amerikaanse KAR Auction Services. Vortex kocht CarsOnTheWeb, dat 175 medewerkers telt, net twee jaar geleden samen met ABN Amro Participaties.

Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen

De onderneming is nu verkocht voor 91 miljoen euro maar daar komt op termijn waarschijnlijk nog 65 miljoen bij. De eigenaren hebben daarmee een forse winst binnengehaald hoewel niet bekend wordt gemaakt hoe veel precies, meldt Financieel Dagblad.

CarsOnTheWeb hoopt dit jaar 70.000 tweedehands auto’s te veilen. Dat is twee-derde meer dan in 2017 wat grotendeels te danken is aan de overname van een Duitse collega. De door het in Tienen gevestigde bedrijf verkochte auto’s zijn afkomstig van leasemaatschappijen en dealerbedrijven in een aantal Europese landen waaronder ons land. De afnemers, ook weer professionele handelaren, zitten overwegend in Midden- en Oost-Europa.

KAT Auction Services is één van de grootste autoveilinghuizen en technologie service bedrijven van de Verenigde Staten. Jaarlijks verkoopt de aan Wall Street genoteerde onderneming 5,5 miljoen auto’s voor in totaal ruim 40 miljard dollar. KAR Auction Services is actief in 120 landen en telt 17.000 werknemers. De Amerikaanse veilingreus versterkt met de aankoop haar positie op de Europese markt. "De overname van CarsOnTheWeb verankert KAR op de internationale markt," zegt bestuursvoorzitter Jim Hallett. Hij denkt vooral dat de nieuwe aanwinst een interessant Europees klantenbestand binnen brengt.

Vice-president Benjamin Skuy voegt daar aan toe dat ‘grensoverschrijdende transacties erg ingewikkeld zijn voor Europese herverkopers.’ "CarsOnTheWeb unieke platform en logistieke oplossingen biedt deze problemen het hoofd en kan naadloze, gemakkelijke en connected diensten bieden op een wereldwijde schaal" zegt hij verder. De Belgische onderneming wordt formeel ondergebracht bij de al bestaande Britse activiteiten van KAR.