Maar er is één groot verschil: zij behoren tot de superrijken en dat is Ghosn tot zijn grote frustratie nooit gelukt.

Die analyse komt van Michel Villette, technologie-expert bij één van de universiteiten van Parijs. Het Franse tijdschrift Marianne heeft berekend dat Ghosn met zijn weliswaar hoge salarissen en bonussen 130 miljoen euro bij elkaar heeft gespaard. Daarmee hoort hij echter nog niet eens tot de 500 rijkste families van Frankrijk. Hij blijft ook op enorme afstand van iemand als Arnault wiens vermogen wordt geschat op 72 miljard dollar.

"Het probleem van Ghosn was ongetwijfeld dat hij wel één van de grootste bedrijven ter wereld leidde maar niet behoorde tot de club van de grote kapitalisten in die wereld. Zelfs als hij toegeeft dat hij de belastingen heeft bedrogen en twee keer zoveel opstreek als opgegeven, dan komt hij nog altijd lang en lang niet in de buurt." Waar Villette aan toevoegt: "Ghosn is van de éne op de andere dag van toegejuicht redder geworden tot fraudeur."