Met die woedende (en ietwat tegenstrijdige) uitbarsting op Twitter reageert president Donald Trump op de aankondiging van GM dat het drie Noord-Amerikaanse fabrieken gaat sluiten en duizenden banen schrapt. In een volgende Tweet wijst Trump er op dat GM ‘een grote gok heeft genomen’ door auto’s te bouwen in China en Mexico. "Ik weet niet of die gok nu goed uitvalt. Ik ben hier om de Amerikaanse werkers te beschermen," roept Trump daarbij uit.

Barra wordt ook door anderen op Twitter afgemaakt. Ze is volgens velen benoemd door de vroegere president Obama en geniet een salaris van meer dan 20 miljoen dollar terwijl ze duizenden laagbetaalde werknemers hun baan ontzegt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding