Alliantie benoemt geen opvolger van Carlos Ghosn

De alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft tijdens een vergadering op het hoofdkantoor in Amsterdam geen opvolger benoemd voor de in de gevangenis zittende Carlos Ghosn als CEO.

Alliantie benoemt geen opvolger van Carlos Ghosn

De drie autobedrijven ‘committeerden zich volledig aan het voortbestaan van hun samenwerking’. Maar pogingen van Renault om ‘hun’ tijdelijke CEO Thierry Bolloré ook de leiding te geven over het partnerschap zijn op niets uitgelopen.

"Er zijn geen plannen om een interim leider te benoemen. We hebben besloten de leiding over de alliantie voorlopig met ons drieën te delen in plaats van een éénhoofdige leiding," stelde topman Osamu Masuko van Mitsubishi na afloop, maar dan wel in Tokio. Partijen hebben volgens Masuko niet gesproken over veranderingen in de machtsverhouding binnen de alliantie, zoals Nissan graag wil. Het Franse dagblad Les Echos weet echter wel te melden dat er binnen de groep ‘een oorlogssfeer hangt’. "Bij Renault en Nissan brengt iedereen zijn wapens in stelling. Ze spelen naar buiten toe het ideale koppel maar intern zijn de spanningen te snijden."

Alliantie benoemt geen opvolger van Carlos Ghosn - Automobielmanagement.nl

Alliantie benoemt geen opvolger van Carlos Ghosn

De alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft tijdens een vergadering op het hoofdkantoor in Amsterdam geen opvolger benoemd voor de in de gevangenis zittende Carlos Ghosn als CEO.

Alliantie benoemt geen opvolger van Carlos Ghosn

De drie autobedrijven ‘committeerden zich volledig aan het voortbestaan van hun samenwerking’. Maar pogingen van Renault om ‘hun’ tijdelijke CEO Thierry Bolloré ook de leiding te geven over het partnerschap zijn op niets uitgelopen.

"Er zijn geen plannen om een interim leider te benoemen. We hebben besloten de leiding over de alliantie voorlopig met ons drieën te delen in plaats van een éénhoofdige leiding," stelde topman Osamu Masuko van Mitsubishi na afloop, maar dan wel in Tokio. Partijen hebben volgens Masuko niet gesproken over veranderingen in de machtsverhouding binnen de alliantie, zoals Nissan graag wil. Het Franse dagblad Les Echos weet echter wel te melden dat er binnen de groep ‘een oorlogssfeer hangt’. "Bij Renault en Nissan brengt iedereen zijn wapens in stelling. Ze spelen naar buiten toe het ideale koppel maar intern zijn de spanningen te snijden."