Bandenfabrikanten azen op TomTom’s telematica

Zowel Michelin als concurrent Bridgestone hebben belangstelling om de telematica divisie van TomTom over te nemen.

De Franse bandenfabrikant ontwikkelt kaartmateriaal en biedt digitale diensten via Michelin Solutions en zou de kennis van TomTom op het gebied van software voor fleet-management goed kunnen gebruiken. Hoewel Bridgestone minder specifiek in die richting werkt, geldt voor het Japanse bandenbedrijf vermoedelijk hetzelfde. Verder zijn ook twee investeringsbedrijven doorgedrongen tot de tweede ronde voor TomTom Telematica, meldt het Financieel Dagblad.

TomTom heeft de divisie telematica, waar 800 mensen werken, al enige tijd geleden in de etalage gezet omdat het zich volledig wil concentreren op de kaarten en locatietechnologie die nodig is om auto’s autonoom te laten rijden. De navigatiekastjes waarmee het vaderlandse bedrijf oorspronkelijk groot is geworden, tellen tegenwoordig al veel minder mee voor de cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bandenfabrikanten azen op TomTom’s telematica - Automobielmanagement.nl

Bandenfabrikanten azen op TomTom’s telematica

Zowel Michelin als concurrent Bridgestone hebben belangstelling om de telematica divisie van TomTom over te nemen.

De Franse bandenfabrikant ontwikkelt kaartmateriaal en biedt digitale diensten via Michelin Solutions en zou de kennis van TomTom op het gebied van software voor fleet-management goed kunnen gebruiken. Hoewel Bridgestone minder specifiek in die richting werkt, geldt voor het Japanse bandenbedrijf vermoedelijk hetzelfde. Verder zijn ook twee investeringsbedrijven doorgedrongen tot de tweede ronde voor TomTom Telematica, meldt het Financieel Dagblad.

TomTom heeft de divisie telematica, waar 800 mensen werken, al enige tijd geleden in de etalage gezet omdat het zich volledig wil concentreren op de kaarten en locatietechnologie die nodig is om auto’s autonoom te laten rijden. De navigatiekastjes waarmee het vaderlandse bedrijf oorspronkelijk groot is geworden, tellen tegenwoordig al veel minder mee voor de cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding