Nog eens 200 banen weg bij Britse JLR-fabriek

Jaguar Land Rover schrapt nog eens 200 banen bij haar fabriek in Solihull bij Birmingham. Eerder dit jaar gingen daar al 1.000 banen verloren. Bovendien wordt de productie van motoren in een fabriek in Wolverhampton tijdelijk op een laag pitje gezet waardoor zo’n 500 mensen korter gaan werken.

Het nieuwe banenverlies heeft alles te maken met een recent geopende nieuwe fabriek in Slowakije die de Land Rover Discovery over gaat nemen. JLR wordt echter ook geteisterd door slechte marktomstandigheden waardoor de Britse dochter van Tata Motors vorig kwartaal rode cijfers moest schrijven. ‘’We nemen harde maatregelen om er voor te zorgen dat JLR weer winstgevend wordt,’’ verklaart het bedrijf nu. 

Het is de bedoeling dat de fabriek in Slowakije in 2020 rond de 100.000 auto’s per jaar bouwt. Vorige week werd ook bekend dat JLR nog eens 241 banen schrapt bij haar Britse fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool. Eerder gingen daar ook al 400 banen verloren. Bovendien hebben twee grote toeleveranciers aan de auto-industrie aangekondigd dat ze samen vier fabrieken in Groot-Brittannië gaan sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nog eens 200 banen weg bij Britse JLR-fabriek - Automobielmanagement.nl

Nog eens 200 banen weg bij Britse JLR-fabriek

Jaguar Land Rover schrapt nog eens 200 banen bij haar fabriek in Solihull bij Birmingham. Eerder dit jaar gingen daar al 1.000 banen verloren. Bovendien wordt de productie van motoren in een fabriek in Wolverhampton tijdelijk op een laag pitje gezet waardoor zo’n 500 mensen korter gaan werken.

Het nieuwe banenverlies heeft alles te maken met een recent geopende nieuwe fabriek in Slowakije die de Land Rover Discovery over gaat nemen. JLR wordt echter ook geteisterd door slechte marktomstandigheden waardoor de Britse dochter van Tata Motors vorig kwartaal rode cijfers moest schrijven. ‘’We nemen harde maatregelen om er voor te zorgen dat JLR weer winstgevend wordt,’’ verklaart het bedrijf nu. 

Het is de bedoeling dat de fabriek in Slowakije in 2020 rond de 100.000 auto’s per jaar bouwt. Vorige week werd ook bekend dat JLR nog eens 241 banen schrapt bij haar Britse fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool. Eerder gingen daar ook al 400 banen verloren. Bovendien hebben twee grote toeleveranciers aan de auto-industrie aangekondigd dat ze samen vier fabrieken in Groot-Brittannië gaan sluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding