‘Onmenselijke omstandigheden’ in gevangenis Ghosn

Carlos Ghosn wordt onder ‘onmenselijke omstandigheden’ gevangen gehouden in het huis van bewaring Kosuge in Tokio. Hij mag maar twee keer per week van de douche gebruik maken, heeft het erg koud maar krijgt geen warmere kleren en wordt zeker acht uur per dag intensief verhoord door rechercheurs. Hij eet dagelijks alleen maar drie kommetjes rijst en krijgt niet de medicijnen die hij normaal gebruikt.

carlos

Dat beeld schetsen Ghosn’s familieleden in de Franse pers. De directeur van Renault en ex-topman van Nissan en Mitsubishi mag wel dagelijks korte tijd met zijn advocaat overleggen. Ook heeft hij bezoek gekregen van de ambassadeurs van Frankrijk, Brazilië en Libanon, de drie landen waarvan hij een paspoort heeft. Verder heeft hij sinds kort wel een paar boeken om de tijd door te brengen. De officier van justitie heeft eind vorige week de verzekerde bewaring van Ghosn met nog eens tien dagen verlengd.

‘Onmenselijke omstandigheden’ in gevangenis Ghosn - Automobielmanagement.nl

‘Onmenselijke omstandigheden’ in gevangenis Ghosn

Carlos Ghosn wordt onder ‘onmenselijke omstandigheden’ gevangen gehouden in het huis van bewaring Kosuge in Tokio. Hij mag maar twee keer per week van de douche gebruik maken, heeft het erg koud maar krijgt geen warmere kleren en wordt zeker acht uur per dag intensief verhoord door rechercheurs. Hij eet dagelijks alleen maar drie kommetjes rijst en krijgt niet de medicijnen die hij normaal gebruikt.

carlos

Dat beeld schetsen Ghosn’s familieleden in de Franse pers. De directeur van Renault en ex-topman van Nissan en Mitsubishi mag wel dagelijks korte tijd met zijn advocaat overleggen. Ook heeft hij bezoek gekregen van de ambassadeurs van Frankrijk, Brazilië en Libanon, de drie landen waarvan hij een paspoort heeft. Verder heeft hij sinds kort wel een paar boeken om de tijd door te brengen. De officier van justitie heeft eind vorige week de verzekerde bewaring van Ghosn met nog eens tien dagen verlengd.