Volvo houdt de vaart er in

Volvo Cars maakt er sinds enige tijd een gewoonte van om al heel vroeg in de nieuwe maand verkoopcijfers naar buiten te brengen. In dat kader meldde de Zweedse autobouwer op de ochtend van de 4e december dat het in de eerste elf maanden van dit jaar een recordaantal van 582.100 nieuwe auto’s heeft verkocht, dat is 13,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. Daarmee zijn dit jaar al meer auto’s verkocht dan het record over heel 2017.

volvo

Die groei zwakte in de maand november echter af naar ruim acht procent. Vooral in China is de hausse ook voor de Geely-dochter duidelijk voorbij want daar werden afgelopen maand slechts 1,3 procent meer auto’s verkocht. Volvo wist daarmee een daling op de Chinese markt nog net te voorkomen. 

Chinese kopers kochten in de periode januari tot december 118.725 Volvo’s ofwel 20 procent van de totale afzet. Europa is met 288.400 exemplaren nog altijd een veel belangrijker regio. Hier verkocht Volvo tot nu toe dit jaar ook ruim tien procent meer auto’s. Noord-Amerika was goed voor 89.437 exemplaren, dat is weliswaar een kwart meer dan een jaar eerder maar ook die groei bleef in november hangen op net vier procent. 

Volvo houdt de vaart er in - Automobielmanagement.nl

Volvo houdt de vaart er in

Volvo Cars maakt er sinds enige tijd een gewoonte van om al heel vroeg in de nieuwe maand verkoopcijfers naar buiten te brengen. In dat kader meldde de Zweedse autobouwer op de ochtend van de 4e december dat het in de eerste elf maanden van dit jaar een recordaantal van 582.100 nieuwe auto’s heeft verkocht, dat is 13,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. Daarmee zijn dit jaar al meer auto’s verkocht dan het record over heel 2017.

volvo

Die groei zwakte in de maand november echter af naar ruim acht procent. Vooral in China is de hausse ook voor de Geely-dochter duidelijk voorbij want daar werden afgelopen maand slechts 1,3 procent meer auto’s verkocht. Volvo wist daarmee een daling op de Chinese markt nog net te voorkomen. 

Chinese kopers kochten in de periode januari tot december 118.725 Volvo’s ofwel 20 procent van de totale afzet. Europa is met 288.400 exemplaren nog altijd een veel belangrijker regio. Hier verkocht Volvo tot nu toe dit jaar ook ruim tien procent meer auto’s. Noord-Amerika was goed voor 89.437 exemplaren, dat is weliswaar een kwart meer dan een jaar eerder maar ook die groei bleef in november hangen op net vier procent.