Toyota en PSA trekken banden verder aan

Toyota en PSA gaan hun samenwerking in Europa verder versterken. PSA gaat in haar fabriek in het Spaanse Vigo een nieuwe C-Van bestelwagen bouwen voor Toyota. De Japanners nemen over twee jaar op hun beurt het belang van PSA in een gezamenlijke autofabriek in het Tsjechische Kolin over. Beide bedrijven werken daar al samen sinds 2002, waarbij het contract er in voorziet dat de bestaande machtsverhouding tussen de twee fabrikanten kan veranderen.

“Dit vormt een nieuw hoofdstuk in onze al lang bestaande samenwerking,’’ aldus een gezamenlijke verklaring. De aankondiging komt op een moment dat een andere Frans-Japanse alliantie, die tussen Renault en Nissan, juist zwaar onder druk staat. P

SA bouwt in het kader van de samenwerking al enkele jaren de Toyota Proace bestelwagen in een fabriek in het Franse Hordain. Het partnerschap wordt nu verder uitgebreid om samen meer compacte en middelgrote bestelwagens op de Europese markt te brengen. Toyota levert daarbij een bijdrage in de ontwikkelings- en productiekosten die de Franse partner maakt. 

Verder kopen de Japanners PSA uit in de fabriek in Kolin, die vervolgens formeel wordt ondergebracht bij de zeven andere productievestigingen van Toyota in Europa. Kolin zal ook in de toekomst voor zowel Toyota als Citroen en Peugeot compacte personenauto’s in het segment A1 en 2 blijven produceren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota en PSA trekken banden verder aan - Automobielmanagement.nl

Toyota en PSA trekken banden verder aan

Toyota en PSA gaan hun samenwerking in Europa verder versterken. PSA gaat in haar fabriek in het Spaanse Vigo een nieuwe C-Van bestelwagen bouwen voor Toyota. De Japanners nemen over twee jaar op hun beurt het belang van PSA in een gezamenlijke autofabriek in het Tsjechische Kolin over. Beide bedrijven werken daar al samen sinds 2002, waarbij het contract er in voorziet dat de bestaande machtsverhouding tussen de twee fabrikanten kan veranderen.

“Dit vormt een nieuw hoofdstuk in onze al lang bestaande samenwerking,’’ aldus een gezamenlijke verklaring. De aankondiging komt op een moment dat een andere Frans-Japanse alliantie, die tussen Renault en Nissan, juist zwaar onder druk staat. P

SA bouwt in het kader van de samenwerking al enkele jaren de Toyota Proace bestelwagen in een fabriek in het Franse Hordain. Het partnerschap wordt nu verder uitgebreid om samen meer compacte en middelgrote bestelwagens op de Europese markt te brengen. Toyota levert daarbij een bijdrage in de ontwikkelings- en productiekosten die de Franse partner maakt. 

Verder kopen de Japanners PSA uit in de fabriek in Kolin, die vervolgens formeel wordt ondergebracht bij de zeven andere productievestigingen van Toyota in Europa. Kolin zal ook in de toekomst voor zowel Toyota als Citroen en Peugeot compacte personenauto’s in het segment A1 en 2 blijven produceren. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding