FCA bouwt autofabriek in Detroit

Fiat Chrysler Automobiles gaat een assemblagefabriek openen in Detroit, de eerste nieuwe fabriek van een ‘Amerikaanse’ autobouwer in de Verenigde Staten zelf in meer dan twintig jaar. De vestiging, met om te beginnen 400 arbeidsplaatsen, komt in een oude motorenfabriek van FCA zelf die al meer dan vijf jaar leeg sta

FCA, dat in tegenstelling tot andere merken de verkopen in de VS nog steeds flink ziet toenemen, wil in Detroit in eerste instantie een grote versie van de Jeep Cherokee gaan bouwen. Daar is veel vraag naar maar er is geen capaciteit meer voor in de bestaande FCA-vestigingen in Noord-Amerika. 

Het nieuws komt op een opvallend moment want General Motors heeft net aangekondigd dat het vijf Amerikaanse fabrieken gaat sluiten terwijl Ford op het punt staat een grote reorganisatie aan te kondigen die naar verwachting ook tot sluitingen zal leiden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

FCA bouwt autofabriek in Detroit - Automobielmanagement.nl

FCA bouwt autofabriek in Detroit

Fiat Chrysler Automobiles gaat een assemblagefabriek openen in Detroit, de eerste nieuwe fabriek van een ‘Amerikaanse’ autobouwer in de Verenigde Staten zelf in meer dan twintig jaar. De vestiging, met om te beginnen 400 arbeidsplaatsen, komt in een oude motorenfabriek van FCA zelf die al meer dan vijf jaar leeg sta

FCA, dat in tegenstelling tot andere merken de verkopen in de VS nog steeds flink ziet toenemen, wil in Detroit in eerste instantie een grote versie van de Jeep Cherokee gaan bouwen. Daar is veel vraag naar maar er is geen capaciteit meer voor in de bestaande FCA-vestigingen in Noord-Amerika. 

Het nieuws komt op een opvallend moment want General Motors heeft net aangekondigd dat het vijf Amerikaanse fabrieken gaat sluiten terwijl Ford op het punt staat een grote reorganisatie aan te kondigen die naar verwachting ook tot sluitingen zal leiden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding