Ford en VW: alles samen maar geen fusie

Ford en de Volkswagen Groep gaan op alle terreinen samenwerken, van het ontwikkelen, bouwen en ook verkopen van auto’s tot automatisch rijden, elektrische voertuigen en nieuwe mobiliteitsdiensten. Het enige wat de twee autobedrijven op dit moment uitsluiten is dat ze wederzijds een aandelenbelang nemen of een fusie sluiten.

ford fabriek

De alliantie van VW en Ford zal ergens in januari bekend worden gemaakt. Amerikaanse bronnen zijn er zeker van dat Ford en VW elkaar volledig hebben gevonden. Eerder al werd bekend dat beide bedrijven in nauw overleg zijn over vergaande samenwerking nadat ze eerst al partner waren geworden bij bestelauto’s. Een week of wat geleden liet ook VW-topman Herbert Diess zich optimistisch uit over een partnerschap met Ford. Daarbij liet hij onder meer weten dat VW mogelijk auto’s gaat bouwen in Amerikaanse fabrieken van de nieuwe partner.

 

Volgens CNBC is er nu een volledige alliantie in de maak. Die zou daarmee veruit de grootste groepering in de autowereld worden en Renault-Nissan-Mitsubishi in ieder geval weer naar de tweede plaats verdrijven. Ford en VW vullen elkaar uitstekend aan, zowel wat modellen als wat geografische sterkten betreft. Een open vraag blijft tot nu toe wat er binnen zo’n samenwerking gebeurt met de Europese activiteiten van Ford. Die lijden al jaren verlies, reden waarom Ford er zwaar in wil grijpen. Vorige week nog voorspelde een doorgaans goed-ingelichte analist dat daarbij vele duizenden ontslagen gaan vallen.

Ford en VW: alles samen maar geen fusie - Automobielmanagement.nl

Ford en VW: alles samen maar geen fusie

Ford en de Volkswagen Groep gaan op alle terreinen samenwerken, van het ontwikkelen, bouwen en ook verkopen van auto’s tot automatisch rijden, elektrische voertuigen en nieuwe mobiliteitsdiensten. Het enige wat de twee autobedrijven op dit moment uitsluiten is dat ze wederzijds een aandelenbelang nemen of een fusie sluiten.

ford fabriek

De alliantie van VW en Ford zal ergens in januari bekend worden gemaakt. Amerikaanse bronnen zijn er zeker van dat Ford en VW elkaar volledig hebben gevonden. Eerder al werd bekend dat beide bedrijven in nauw overleg zijn over vergaande samenwerking nadat ze eerst al partner waren geworden bij bestelauto’s. Een week of wat geleden liet ook VW-topman Herbert Diess zich optimistisch uit over een partnerschap met Ford. Daarbij liet hij onder meer weten dat VW mogelijk auto’s gaat bouwen in Amerikaanse fabrieken van de nieuwe partner.

 

Volgens CNBC is er nu een volledige alliantie in de maak. Die zou daarmee veruit de grootste groepering in de autowereld worden en Renault-Nissan-Mitsubishi in ieder geval weer naar de tweede plaats verdrijven. Ford en VW vullen elkaar uitstekend aan, zowel wat modellen als wat geografische sterkten betreft. Een open vraag blijft tot nu toe wat er binnen zo’n samenwerking gebeurt met de Europese activiteiten van Ford. Die lijden al jaren verlies, reden waarom Ford er zwaar in wil grijpen. Vorige week nog voorspelde een doorgaans goed-ingelichte analist dat daarbij vele duizenden ontslagen gaan vallen.