Musk leverde ook weer felle kritiek op de Securities and Exchange Commission, de beurswaakhond van Wall Street. Die heeft hem een paar maanden geleden een boete opgelegd van 40 miljoen dollar en bovendien bevolen dat hij zijn positie als Chairman van Tesla opgeeft. 

 

Aanleiding waren een aantal Tweets waarin Musk eerst stelde dat hij Tesla van de beurs wilde halen en dat korte tijd later weer introk. “Niemand is perfect. Ik geef toe dat ik soms nogal impulsief handel. Ik was gewoon mezelf. Ik bedoel, ik stond zeker onder een hoop stress met crazy, crazy uren. Maar als ik echt gek was dan zou het systeem wel in elkaar gestort zijn,’’ aldus Musk, die vindt dat hij niet erg in het plaatje van de ‘normale’ CEO past. 

 

“Laat me duidelijk zijn: ik heb geen enkel respect voor de SEC. Ik hou me wel aan de afspraken omdat ik het Amerikaanse rechtssysteem respecteer.’’ Hij gaf verder toe dat hij inderdaad vaak de beloofde deadlines, met name voor de productie van ‘zijn’ auto’s, niet haalt: “Ja, punctueel zijn is nou niet bepaald mijn sterkste punt.’’