Verkopen Audi vertonen flinke duikeling

Audi heeft in november net 132.650 nieuwe auto’s weten te verkopen, dat is bijna 17 procent minder dan een jaar eerder in dezelfde maand. In Europa leidden de aanhoudende problemen met de WLTP-keuringen tot een val met ruim een derde maar ook in Noord-Amerika moest het merk met de ringen een daling met ruim negen procent melden.

In China werden nog wel meer auto’s verkocht dan in november 2017 maar daar bleef die toename beperkt tot nog geen drie procent. Over de eerste elf maanden van dit jaar zit Audi met 1.657.950 auto’s nu 2,4 procent onder het niveau van 2017.

Tijdelijk CEO Bram Schot spreekt dan ook van een ‘erg uitdagende fase voor ons bedrijf die onze business negatief beïnvloedt’. “We werken intensief aan de homologatie van onze motoren- en transmissievarianten en hebben er nu al meer dan 100 beschikbaar. Tegelijk zetten we met ons modelleninitiatief belangrijke piketpalen uit voor de toekomst.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkopen Audi vertonen flinke duikeling - Automobielmanagement.nl

Verkopen Audi vertonen flinke duikeling

Audi heeft in november net 132.650 nieuwe auto’s weten te verkopen, dat is bijna 17 procent minder dan een jaar eerder in dezelfde maand. In Europa leidden de aanhoudende problemen met de WLTP-keuringen tot een val met ruim een derde maar ook in Noord-Amerika moest het merk met de ringen een daling met ruim negen procent melden.

In China werden nog wel meer auto’s verkocht dan in november 2017 maar daar bleef die toename beperkt tot nog geen drie procent. Over de eerste elf maanden van dit jaar zit Audi met 1.657.950 auto’s nu 2,4 procent onder het niveau van 2017.

Tijdelijk CEO Bram Schot spreekt dan ook van een ‘erg uitdagende fase voor ons bedrijf die onze business negatief beïnvloedt’. “We werken intensief aan de homologatie van onze motoren- en transmissievarianten en hebben er nu al meer dan 100 beschikbaar. Tegelijk zetten we met ons modelleninitiatief belangrijke piketpalen uit voor de toekomst.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding