Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Financial Times. Jaguar Land Rover heeft te kampen met zwaar tegenvallende verkopen, vooral in China maar ook op de belangrijke Britse thuismarkt en elders Europa. Dat treft momenteel vooral Land Rover dat in november 14 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Eerder in het jaar moest Jaguar sterk inleveren maar dat begint de laatste maanden weer wat op te klimmen. 

JLR raakte over de drie maanden tot september met een verlies van zo’n 100 miljoen ook in de rode cijfers. Om het bedrijf er bovenop te helpen heeft CEO Ralf Speth in oktober al aangekondigd dat er binnen twee jaar voor bijna drie miljard bezuinigd moet worden. Daar verbond hij toen geen cijfers voor de werkgelegenheid aan maar volgens de FT moet het gaan om zeker 5.000 banen. Dat zijn dan alleen nog de gevolgen op korte termijn, voegt de krant daar aan toe. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding