Ford weigert sluitende Franse fabriek te verkopen

Ford heeft keihard geweigerd een fabriek voor versnellingsbakken in het Franse Blanquefort te verkopen aan het Belgisch/Nederlandse Punch Powerglide. Wat Ford betreft gaat de fabriek dicht en worden de 850 werknemers ontslagen.

Ford moet 1,2 miljoen auto’s terugroepen

Ford kondigde in augustus aan haar enige fabriek in Frankrijk, Ford Aquitaine Industries, te sluiten. Op aandrang van de landelijke en plaatselijke overheid, die zich altijd intensief met dat soort zaken bemoeien, werd echter een koper gevonden in de vorm van Punch Powerglide dat versnellingsbakken, aandrijvingen en onderdelen voor hybride en elektrische auto’s en andere toebehoren fabriceert. Na lange onderhandelingen kondigde minister Le Maire van economische zaken begin vorige week een akkoord aan waarmee 400 banen gespaard zouden blijven. 

Maar Ford heeft daar vrijwel direct een streep doorgezet met de mededeling dat er geen sprake zal zijn van een overname. Le Maire en andere Franse kringen denken hardop dat het te maken heeft met de woordenstrijd tussen de presidenten Trump en Macron over de opstand van gele hesjes. Trump heeft daarbij geroepen dat de actievoerders steeds weer zijn naam noemen als gewenste president van Frankrijk. Le Maire heeft nog een poging gedaan te bellen met CEO Jim Hackett van Ford maar die weigerde hem gewoonweg te woord te staan. “Ik ben verbijsterd dat Hackett niet eens de moed heeft met me te praten,’’ aldus een kwade minister.

Ford weigert sluitende Franse fabriek te verkopen - Automobielmanagement.nl

Ford weigert sluitende Franse fabriek te verkopen

Ford heeft keihard geweigerd een fabriek voor versnellingsbakken in het Franse Blanquefort te verkopen aan het Belgisch/Nederlandse Punch Powerglide. Wat Ford betreft gaat de fabriek dicht en worden de 850 werknemers ontslagen.

Ford moet 1,2 miljoen auto’s terugroepen

Ford kondigde in augustus aan haar enige fabriek in Frankrijk, Ford Aquitaine Industries, te sluiten. Op aandrang van de landelijke en plaatselijke overheid, die zich altijd intensief met dat soort zaken bemoeien, werd echter een koper gevonden in de vorm van Punch Powerglide dat versnellingsbakken, aandrijvingen en onderdelen voor hybride en elektrische auto’s en andere toebehoren fabriceert. Na lange onderhandelingen kondigde minister Le Maire van economische zaken begin vorige week een akkoord aan waarmee 400 banen gespaard zouden blijven. 

Maar Ford heeft daar vrijwel direct een streep doorgezet met de mededeling dat er geen sprake zal zijn van een overname. Le Maire en andere Franse kringen denken hardop dat het te maken heeft met de woordenstrijd tussen de presidenten Trump en Macron over de opstand van gele hesjes. Trump heeft daarbij geroepen dat de actievoerders steeds weer zijn naam noemen als gewenste president van Frankrijk. Le Maire heeft nog een poging gedaan te bellen met CEO Jim Hackett van Ford maar die weigerde hem gewoonweg te woord te staan. “Ik ben verbijsterd dat Hackett niet eens de moed heeft met me te praten,’’ aldus een kwade minister.