Dat stellen enkele analisten die Tesla intensief volgen. In de Verenigde Staten zelf zijn de pioniers die graag een ‘aangeklede’ Model 3 kochten om daarmee te pronken nu wel voorzien maar in Europa begint dat pas komend voorjaar. Dat komt net op een moment dat elektrische auto’s volop in de belangstelling staan, onder meer door de recente strenge emissie-eisen die de Europese Unie heeft gesteld. 

“Tesla kan daarvan enorm profiteren en wordt daarmee één van de weinige autofabrikanten die in 2019 vermoedelijk een winstgroei kunnen laten zien,’’ denkt investeringsbank Jefferies. De analisten denken dat Tesla de slag goed kan winnen omdat het de kinderziekten bij Model 3 zo langzamerhand wel onder controle lijkt te hebben. Bovendien worden de productiekosten steeds lager naarmate er meer auto’s van de band rollen en de automatisering in de fabrieken verder voortschrijdt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding