Grote brand op autoschip met 3.500 Nissans

Een Japans autoschip met 3.500 Nissans aan boord drijft stuurloos rond in de Stille Oceaan nadat rond de jaarwisseling een grote brand is uitgebroken. Van de 21 bemanningsleden zijn er vier omgekomen terwijl de overige zeventien gered konden worden.

nissan boot

Een woordvoerder van Nissan in Japan heeft nog geen idee wat de schade aan de auto’s is: “Onze eerste zorg is de veiligheid van de bemanning.’’

De Sincerity Ace van autorederij MOL Auto Carrier Express was op weg naar Honolulu op Hawaii. Op het moment van de brand was het schip echter nog zo’n 2.500 kilometer van het vasteland verwijderd. Op een bepaald moment werd de situatie zo ernstig dat vier bemanningsleden overboord sprongen waarop de kapitein de anderen gelastte de reddingsboot te lanceren. 

Drie jaar geleden strandde voor de Zuid-Engelse kust een ander Japans autoschip, de Hoëgh Osaka, waarbij 1.200 Jaguars en Land Rovers verloren gingen.

Grote brand op autoschip met 3.500 Nissans - Automobielmanagement.nl

Grote brand op autoschip met 3.500 Nissans

Een Japans autoschip met 3.500 Nissans aan boord drijft stuurloos rond in de Stille Oceaan nadat rond de jaarwisseling een grote brand is uitgebroken. Van de 21 bemanningsleden zijn er vier omgekomen terwijl de overige zeventien gered konden worden.

nissan boot

Een woordvoerder van Nissan in Japan heeft nog geen idee wat de schade aan de auto’s is: “Onze eerste zorg is de veiligheid van de bemanning.’’

De Sincerity Ace van autorederij MOL Auto Carrier Express was op weg naar Honolulu op Hawaii. Op het moment van de brand was het schip echter nog zo’n 2.500 kilometer van het vasteland verwijderd. Op een bepaald moment werd de situatie zo ernstig dat vier bemanningsleden overboord sprongen waarop de kapitein de anderen gelastte de reddingsboot te lanceren. 

Drie jaar geleden strandde voor de Zuid-Engelse kust een ander Japans autoschip, de Hoëgh Osaka, waarbij 1.200 Jaguars en Land Rovers verloren gingen.