Ook Amerikaanse automarkt staat onder druk

Ook in de Verenigde Staten komt de automarkt steeds meer onder druk te staan. Zo verkocht General Motors in het vierde kwartaal 2,7 procent minder auto’s dan een jaar eerder. Dat komt vooral doordat de kopers ‘sedans’ en soortgelijke kleinere en middelgrote modellen de rug toekeren.

Toch moesten ook enkele grotere modellen van de GM-merken Chevrolet en Cadillac licht terrein prijs geven.

General Motors ziet in die cijfers ook reden om voor 2019 een verdere daling te voorspellen. “Maar we zijn erg positief over pick-ups. We hebben daar alle vertrouwen in omdat we dit jaar een reeks nieuwe modellen in dat segment gaan lanceren en de Amerikaanse economie nog altijd sterk is,’’ aldus verkoopdirecteur Kurt McNeil. 

Hij schat verder dat er in de VS in het afgelopen jaar 17,3 miljoen nieuwe personenauto’s zijn verkocht, wat toch nog een lichte groei vergeleken bij 2017 betekent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Amerikaanse automarkt staat onder druk - Automobielmanagement.nl

Ook Amerikaanse automarkt staat onder druk

Ook in de Verenigde Staten komt de automarkt steeds meer onder druk te staan. Zo verkocht General Motors in het vierde kwartaal 2,7 procent minder auto’s dan een jaar eerder. Dat komt vooral doordat de kopers ‘sedans’ en soortgelijke kleinere en middelgrote modellen de rug toekeren.

Toch moesten ook enkele grotere modellen van de GM-merken Chevrolet en Cadillac licht terrein prijs geven.

General Motors ziet in die cijfers ook reden om voor 2019 een verdere daling te voorspellen. “Maar we zijn erg positief over pick-ups. We hebben daar alle vertrouwen in omdat we dit jaar een reeks nieuwe modellen in dat segment gaan lanceren en de Amerikaanse economie nog altijd sterk is,’’ aldus verkoopdirecteur Kurt McNeil. 

Hij schat verder dat er in de VS in het afgelopen jaar 17,3 miljoen nieuwe personenauto’s zijn verkocht, wat toch nog een lichte groei vergeleken bij 2017 betekent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding