Dat heeft Carlos Ghosn, Renault-topman en voormalig CEO van Nissan, verklaard tijdens de eerste openbare hoorzitting die hem is verleend door een Japanse rechtbank na zijn arrestatie. Hij ontkende met klem ook beloningen van Nissan te hebben ontvangen die geheim werden gehouden of een overeenkomst met zijn voormalige werkgever te hebben gesloten om hem een geheime vaste beloning toe te kennen. 

 

Ghosn, gekleed in een donker pak maar zonder stropdas, werd in handboeien de rechtszaal in geleid maar die werden korte tijd later afgenomen. Volgens waarnemers is hij tijdens de nu ruim zes weken durende gevangenschap flink afgevallen. Hij is al op 19 november gearresteerd en werd net voor Kerst opnieuw aangehouden voor nieuwe beschuldigingen. Formeel is zijn voorlopig bewaring nu verlengd tot 11 januari. Het in Japan zelden voorkomende openbare verhoor kon plaatsvinden nadat zijn advocaten een beroep hadden gedaan op een onbekend artikel uit de Japanse grondwet dat niemand gearresteerd of gevangen gehouden mag worden zonder dat hem of haar daarvoor de redenen zijn gegeven.