“We hebben de meest succesvolle pick-up, SUV en crossover business in de hele sector opgebouwd en we wonnen vooral in het vierde kwartaal veel aan momentum,’’ zegt Kurt McNeil, verkoopdirecteur USA. 

General Motors schrapt steeds meer sedans en andere kleinere modellen om zich te concentreren op de grotere auto’s die momenteel erg gewild zijn bij de Amerikanen. “Gezien de nieuwe modellen die we dit jaar gaan lanceren, is ons vertrouwen groot,’’ denkt McNeil dan ook. 

Van auto’s als de GMC Terrain of de Chevrolet Equinox en Colorado kon GM ook recordaantallen verkopen. Daardoor slaagde de autofabrikant er in het laatste kwartaal in elke maand het marktaandeel in dit segment verder op te voeren. Bovendien kon GM die auto’s slijten zonder al te veel met kortingen en aanbiedingen te strooien waardoor de gemiddelde verkoopprijs over heel 2018 uitkwam op een recordbedrag van 36.974 dollar. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding