Verkooprecord voor McLaren Automotive

De mondiale afzet van McLaren Automotive is in 2018 gegroeid tot 4.806 auto’s. Dat komt neer op een verkoopstijging van 43,9 procent in vergelijking met het voorafgaande jaar. Hiermee behaalt het merk opnieuw een jaarlijks verkooprecord. Sinds de oprichting in 2010 is de afzet elk jaar gestegen.

mc laren

Met een verkoopaandeel van 33,3 procent is Noord-Amerika de grootste afzetmarkt voor McLaren. Sinds de verkoopstart in 2011 zijn meer dan 5.000 auto’s in de Verenigde Staten verkocht. De Europese afzet groeide met 44,2 procent. 

De grootste verkoopstijging kwam het afgelopen jaar voor rekening van de Chinese markt, waar de introductie van de 570S Spider en de 720S bijdroegen bij aan een afzettoename van 122,5 procent. Hiermee vertegenwoordigt China inmiddels bijna 7 procent van de totale wereldwijde verkopen. Ook vanuit het Verenigd Koninkrijk, de thuismarkt van McLaren, was sprake van een toename van de vraag en een groei van 49,2 procent in vergelijking met 2017. 

De mondiale verkoopgroei werd in 2018 ondersteund door een verdere uitbreiding van het verkoopnetwerk, het merk is momenteel vertegenwoordigd in 32 markten.

Verkooprecord voor McLaren Automotive - Automobielmanagement.nl

Verkooprecord voor McLaren Automotive

De mondiale afzet van McLaren Automotive is in 2018 gegroeid tot 4.806 auto’s. Dat komt neer op een verkoopstijging van 43,9 procent in vergelijking met het voorafgaande jaar. Hiermee behaalt het merk opnieuw een jaarlijks verkooprecord. Sinds de oprichting in 2010 is de afzet elk jaar gestegen.

mc laren

Met een verkoopaandeel van 33,3 procent is Noord-Amerika de grootste afzetmarkt voor McLaren. Sinds de verkoopstart in 2011 zijn meer dan 5.000 auto’s in de Verenigde Staten verkocht. De Europese afzet groeide met 44,2 procent. 

De grootste verkoopstijging kwam het afgelopen jaar voor rekening van de Chinese markt, waar de introductie van de 570S Spider en de 720S bijdroegen bij aan een afzettoename van 122,5 procent. Hiermee vertegenwoordigt China inmiddels bijna 7 procent van de totale wereldwijde verkopen. Ook vanuit het Verenigd Koninkrijk, de thuismarkt van McLaren, was sprake van een toename van de vraag en een groei van 49,2 procent in vergelijking met 2017. 

De mondiale verkoopgroei werd in 2018 ondersteund door een verdere uitbreiding van het verkoopnetwerk, het merk is momenteel vertegenwoordigd in 32 markten.