Nissan heeft ‘bewijzen voor misdrijven Ghosn’

Op de dag dat Carlos Ghosn voor het eerst in het openbaar zijn onschuld mocht bepleiten, voerde Nissan de strijd tegen haar voormalige topman juist verder op.

Nissan heeft 'bewijzen voor misdrijven Ghosn'

Volgens Nissan heeft een interne enqute substantiële en overtuigende bewijzen opgeleverd van misdragingen die zijn gepleegd door haar voormalige bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Daarbij gaat het om het gebruik van gelden van de onderneming voor persoonlijke doeleinden en om het gedurende een reeks van jaren verdoezelen van een deel van zijn beloning. Nissan heeft de vermeende bewijzen niet openbaar gemaakt en het is ook niet bekend of die aan justitie zijn overhandigd.

Aan de andere kant krijgt Ghosn, die nog steeds CEO van Renault is, nog altijd de volledige steun van de Franse regering en grootaandeelhouder. Dit keer was het minister van arbeid Muriel Pénicaud die in een interview benadrukte dat iemand onschuldig is zolang zijn schuld niet is bewezen. Pénicaud blijft ook grote waarde hechten aan de juist door Ghosn opgebouwde alliantie van Renault met Nissan: Het gaat hier om veel arbeidsplaatsen en om een veelheid aan economische en sociale aspecten. Het is niet de meest eenvoudige procedure, dat is waar. Maar voor ons in Parijs is hij nog steeds de CEO van Renault. Haar collega van transport Elisabeth Borne begint echter toch wat te twijfelen: Er is (bij Renault) een tijdelijke regeling getroffen. Maar het is duidelijk dat we consequenties moeten trekken als zijn gevangenschap langer gaat duren. Op dit moment respecteren we echter het principe dat hij onschuldig is. Er zijn geen elementen waaruit we moeten afleiden dat mijnheer Ghosn schuldig zou zijn.

Nissan heeft ‘bewijzen voor misdrijven Ghosn’ - Automobielmanagement.nl

Nissan heeft ‘bewijzen voor misdrijven Ghosn’

Op de dag dat Carlos Ghosn voor het eerst in het openbaar zijn onschuld mocht bepleiten, voerde Nissan de strijd tegen haar voormalige topman juist verder op.

Nissan heeft 'bewijzen voor misdrijven Ghosn'

Volgens Nissan heeft een interne enqute substantiële en overtuigende bewijzen opgeleverd van misdragingen die zijn gepleegd door haar voormalige bestuursvoorzitter Carlos Ghosn. Daarbij gaat het om het gebruik van gelden van de onderneming voor persoonlijke doeleinden en om het gedurende een reeks van jaren verdoezelen van een deel van zijn beloning. Nissan heeft de vermeende bewijzen niet openbaar gemaakt en het is ook niet bekend of die aan justitie zijn overhandigd.

Aan de andere kant krijgt Ghosn, die nog steeds CEO van Renault is, nog altijd de volledige steun van de Franse regering en grootaandeelhouder. Dit keer was het minister van arbeid Muriel Pénicaud die in een interview benadrukte dat iemand onschuldig is zolang zijn schuld niet is bewezen. Pénicaud blijft ook grote waarde hechten aan de juist door Ghosn opgebouwde alliantie van Renault met Nissan: Het gaat hier om veel arbeidsplaatsen en om een veelheid aan economische en sociale aspecten. Het is niet de meest eenvoudige procedure, dat is waar. Maar voor ons in Parijs is hij nog steeds de CEO van Renault. Haar collega van transport Elisabeth Borne begint echter toch wat te twijfelen: Er is (bij Renault) een tijdelijke regeling getroffen. Maar het is duidelijk dat we consequenties moeten trekken als zijn gevangenschap langer gaat duren. Op dit moment respecteren we echter het principe dat hij onschuldig is. Er zijn geen elementen waaruit we moeten afleiden dat mijnheer Ghosn schuldig zou zijn.