VW en Ford hebben halverwege vorig jaar al aangekondigd dat ze nauw gaan samenwerken bij bestelwagens. Later verklaarden beide partijen dat er ook gesproken wordt over een vergaande samenwerking op vrijwel alle andere terreinen. Die gesprekken zouden eerst voor de Kerst afgerond zijn maar lijken nu daadwerkelijk resultaten opgeleverd te hebben.

Volgens Reuters neemt Volkswagen waarschijnlijk een belang in Ford’s divisie voor

autonoom rijdende auto’s waar overigens ook Honda al partner in is. Ford wil op haar beurt het MEB platform voor elektrische auto’s van de VW Groep op licentiebasis toe gaan passen. Over andere terreinen voor verdere samenwerking, zoals nieuwe vormen van mobiliteit, zijn nog geen beslissingen genomen. "Het is nog voorbarig om op dit moment verdere details prijs te geven maar we hopen binnenkort met een update te komen," aldus een woordvoerder van Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding