General Motors draait beter dan gedacht

General Motors heeft over 2018 meer winst gedraaid dan een paar maanden geleden nog werd verwacht.

GM-baas Barra neemt $ 22 miljoen mee naar huis

Bovendien is GM optimistisch gestemd voor 2019, met een opnieuw hogere winst dan in het afgelopen jaar. Dat komt mede door het aangekondigde ontslag van duizenden werknemers dat meer dan twee miljard aan extra kostenbesparingen op zal leveren.

Dat heeft CEO Mary Barra verklaard tijdens een analistendag. General Motors verwacht dat er dit jaar in de Verenigde Staten iets meer dan 17 miljoen nieuwe auto’s verkocht zullen worden. Dat zou dan een lichte daling zijn vergeleken met 2018. De Amerikanen vragen vooral naar grote SUV’s en pick-up trucks waar General Motors een reeks modellen voor beschikbaar heeft, aldus Barra. Zij is ook niet al te pessimistisch gestemd over de automarkt in China en denkt dat daar op langere termijn nog veel ruimte is voor groei. General Motors gaat er van uit dat de Chinese autoverkopen zullen stabiliseren rond de 27 miljoen exemplaren. “We hebben een uitstekend ‘track record’ en sterke partnerschappen in China.”

General Motors draait beter dan gedacht - Automobielmanagement.nl

General Motors draait beter dan gedacht

General Motors heeft over 2018 meer winst gedraaid dan een paar maanden geleden nog werd verwacht.

GM-baas Barra neemt $ 22 miljoen mee naar huis

Bovendien is GM optimistisch gestemd voor 2019, met een opnieuw hogere winst dan in het afgelopen jaar. Dat komt mede door het aangekondigde ontslag van duizenden werknemers dat meer dan twee miljard aan extra kostenbesparingen op zal leveren.

Dat heeft CEO Mary Barra verklaard tijdens een analistendag. General Motors verwacht dat er dit jaar in de Verenigde Staten iets meer dan 17 miljoen nieuwe auto’s verkocht zullen worden. Dat zou dan een lichte daling zijn vergeleken met 2018. De Amerikanen vragen vooral naar grote SUV’s en pick-up trucks waar General Motors een reeks modellen voor beschikbaar heeft, aldus Barra. Zij is ook niet al te pessimistisch gestemd over de automarkt in China en denkt dat daar op langere termijn nog veel ruimte is voor groei. General Motors gaat er van uit dat de Chinese autoverkopen zullen stabiliseren rond de 27 miljoen exemplaren. “We hebben een uitstekend ‘track record’ en sterke partnerschappen in China.”