De productie van EV’s moet in 2022 starten met de ID.Crozz SUV gevolgd door de ID.BUZZ, de ‘nieuwe’ versie van de legendarische VW bestelbus. Dat betekent ook dat er in Tennessee rond de duizend arbeidsplaatsen bij komen. Rond 2022 wil de Duitse groep de MEB-productie op gang hebben in acht fabrieken, vier in Duitsland, één in Tsjechië, twee in China en de Amerikaanse. Het uiteindelijke doel is in 2025 meer dan één miljoen elektrische voertuigen per jaar te bouwen.

“De VS is één van de belangrijkste locaties voor ons en in Chattanooga elektrische auto’s bouwen vormt een sleutelelement in onze groeistrategie voor Noord-Amerika. In combinatie met onze voortdurende investeringen en deze toename van de lokale productie versterken we het fundament voor een duurzame groei van het merk Volkswagen in de VS,” zegt CEO Herbert Diess. De Volkswagen Groep investeert de komende vijf jaar alles bij elkaar negen miljard in elektrische mobiliteit en nog eens twee miljard in andere toekomstgerichte technologieën.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding