Brexit-catastrofe voor auto-industrie weer dichterbij

“De stemming tegen de Brexit-overeenkomst die op tafel lag, brengt een ‘no-deal’ die catastrofaal zou zijn voor de auto-industrie dichterbij.”

Britse auto-industrie zakt rond Brexit verder weg

“Alle partijen in het parlement moeten samenwerken om een oplossing te vinden en de noodzakelijke mechanismen in te stellen om te voorkomen dat dit gebeurt. De EU, onze grootste en belangrijkste handelspartner, verlaten zonder deal en zonder overgangsperiode om de klap op te vangen zou de autosector en banen onmiddellijk in gevaar brengen. No-deal moet koste wat het kost worden voorkomen. De bedrijven hebben duidelijkheid nodig dus nu hebben we behoefte aan politici die er alles wat mogelijk is aan doen om onherstelbare schade aan deze vitale sector te voorkomen.”

Met die uitspraken reageert Mike Hawes, directeur van de Britse auto-organisatie Society of Motor Manufacturers and Traders, op het feit dat een door de Britse premier May bereikt akkoord met de EU in het parlement met overweldigende meerderheid is verworpen. May komt binnen enkele dagen met haar ideeën voor een oplossing maar voorlopig lijkt, zoals Hawes zegt, een scenario met een keiharde Brexit snel dichterbij te komen. Dat zou de aflevering van in Britse fabrieken gebouwde auto’s maar ook de toelevering van onderdelen uit de EU naar die fabrieken ernstig in gevaar brengen. BMW en Honda hebben al laten weten dat ze hun fabrieken in Groot-Brittannië rond de Brexit-datum van 29 maart een tijd stil leggen om potentiële problemen te omzeilen.

Brexit-catastrofe voor auto-industrie weer dichterbij - Automobielmanagement.nl

Brexit-catastrofe voor auto-industrie weer dichterbij

“De stemming tegen de Brexit-overeenkomst die op tafel lag, brengt een ‘no-deal’ die catastrofaal zou zijn voor de auto-industrie dichterbij.”

Britse auto-industrie zakt rond Brexit verder weg

“Alle partijen in het parlement moeten samenwerken om een oplossing te vinden en de noodzakelijke mechanismen in te stellen om te voorkomen dat dit gebeurt. De EU, onze grootste en belangrijkste handelspartner, verlaten zonder deal en zonder overgangsperiode om de klap op te vangen zou de autosector en banen onmiddellijk in gevaar brengen. No-deal moet koste wat het kost worden voorkomen. De bedrijven hebben duidelijkheid nodig dus nu hebben we behoefte aan politici die er alles wat mogelijk is aan doen om onherstelbare schade aan deze vitale sector te voorkomen.”

Met die uitspraken reageert Mike Hawes, directeur van de Britse auto-organisatie Society of Motor Manufacturers and Traders, op het feit dat een door de Britse premier May bereikt akkoord met de EU in het parlement met overweldigende meerderheid is verworpen. May komt binnen enkele dagen met haar ideeën voor een oplossing maar voorlopig lijkt, zoals Hawes zegt, een scenario met een keiharde Brexit snel dichterbij te komen. Dat zou de aflevering van in Britse fabrieken gebouwde auto’s maar ook de toelevering van onderdelen uit de EU naar die fabrieken ernstig in gevaar brengen. BMW en Honda hebben al laten weten dat ze hun fabrieken in Groot-Brittannië rond de Brexit-datum van 29 maart een tijd stil leggen om potentiële problemen te omzeilen.