Begin deze week wees een Japanse rechtbank zijn verzoek om vrijlating op borgtocht opnieuw af. Tot nu toe wilde Renault zijn topman niet laten vallen omdat ‘iemand onschuldig is zolang zijn schuld niet is bewezen’ maar die houding lijkt niet langer houdbaar.

De commissarissen van de Franse autogroep komen zondag bij elkaar om over zijn opvolging te praten, meldt de doorgaans goed ingelichte zakenkrant Les Echos. Het meest voor de hand liggende scenario is dat de huidige waarnemend CEO Thierry Bolloré definitief tot topman wordt benoemd. De naam van Jean-Dominique Senard, CEO bij bandenproducent Michelin, wordt dan genoemd als nieuwe chairman, een rol die Renault dan dus zou splitsen van die van hoofddirecteur. De Franse staat, de grootste aandeelhouder van Renault, wil bij monde van minister van economische zaken Bruno le Maire niet reageren op de geruchten. Ghosn is al eerder door zowel Nissan als Mitsubishi ontslagen als CEO dan wel bestuursvoorzitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding