Renault-alliantie investeert in logistieke partner dealers

Alliance Ventures, het risicokapitaalfonds van Renault, Nissan en Mitsubishi, heeft een niet nader genoemd bedrag geïnvesteerd in Tekion, een Amerikaanse start-up op het gebied van logistieke dienstverlening aan autodealers.

“Dit is een nieuwe activiteit voor de digitale ervaringen van de klanten,” aldus de alliantie.

Tekion telt momenteel 150 medewerkers en is gevestigd in Silicon Valley. De start-up biedt bedrijven in de autodistributie diensten op het gebied van digitale connectiviteit. Dat gebeurt binnen een cloud-platform op basis van hoogwaardige ‘machine learning’, kunstmatige intelligentie, big data en het internet-of-things.

“Op die manier kunnen de klanten profiteren van een vloeiende digitale ervaring, van website tot dealer,” zegt Tekion zelf. De investering door Alliance Ventures stelt het Amerikaanse bedrijf in staat om de diensten verder uit te breiden en te ontwikkelen. Het fonds van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft vorig jaar al negen transacties gepleegd met start-ups in Europa, Noord-Amerika, China en het Midden-Oosten ‘met als doel de mobiliteit voor iedereen te ondersteunen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-alliantie investeert in logistieke partner dealers - Automobielmanagement.nl

Renault-alliantie investeert in logistieke partner dealers

Alliance Ventures, het risicokapitaalfonds van Renault, Nissan en Mitsubishi, heeft een niet nader genoemd bedrag geïnvesteerd in Tekion, een Amerikaanse start-up op het gebied van logistieke dienstverlening aan autodealers.

“Dit is een nieuwe activiteit voor de digitale ervaringen van de klanten,” aldus de alliantie.

Tekion telt momenteel 150 medewerkers en is gevestigd in Silicon Valley. De start-up biedt bedrijven in de autodistributie diensten op het gebied van digitale connectiviteit. Dat gebeurt binnen een cloud-platform op basis van hoogwaardige ‘machine learning’, kunstmatige intelligentie, big data en het internet-of-things.

“Op die manier kunnen de klanten profiteren van een vloeiende digitale ervaring, van website tot dealer,” zegt Tekion zelf. De investering door Alliance Ventures stelt het Amerikaanse bedrijf in staat om de diensten verder uit te breiden en te ontwikkelen. Het fonds van Renault, Nissan en Mitsubishi heeft vorig jaar al negen transacties gepleegd met start-ups in Europa, Noord-Amerika, China en het Midden-Oosten ‘met als doel de mobiliteit voor iedereen te ondersteunen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding