Ghosn ving bijna acht miljoen van Amsterdams bv’tje

Carlos Ghosn heeft illegaal 7,8 miljoen euro opgestreken van een in Amsterdam geregistreerde BV.

Die joint-venture is in 2017 opgericht door Nissan en Mitsubishi om kostenbesparingen en potentiële terreinen voor samenwerking te onderzoeken. Het geld werd aan Ghosn overgemaakt zonder dat de overige bestuursleden van de joint-venture daarvan wisten, stellen de twee Japanse autofabrikanten. Zij zoeken nu naar wegen om de miljoenen op de in de gevangenis zittende Ghosn te verhalen.

Verder komt nu ook een eind aan het bewind van de gevallen autobaas bij Renault. “Ik heb steeds gezegd, uitgaande van zijn onschuld totdat zijn schuld is bewezen, dat we in het geval van langdurige afwezigheid een nieuwe etappe ingaan. Daar zijn we nu aanbeland en we gaan dus die etappe in,” aldus minister van economische zaken Bruno le Maire namens de Franse staat als grootste aandeelhouder van Renault. Ghosn blijft in ieder geval tot 10 maart opgesloten maar dat kan maanden langer duren als de rechter hem niet op borgtocht vrij wil laten. Verwacht wordt dat vandaag of uiterlijk woensdag zijn huidige vervanger Thierry Bolloré tot nieuwe CEO van Renault wordt benoemd. Hij zou dan een nieuwe ‘chairman’ naast zich krijgen in de persoon van de topman van Michelin Jean-Dominique Senard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ghosn ving bijna acht miljoen van Amsterdams bv’tje - Automobielmanagement.nl

Ghosn ving bijna acht miljoen van Amsterdams bv’tje

Carlos Ghosn heeft illegaal 7,8 miljoen euro opgestreken van een in Amsterdam geregistreerde BV.

Die joint-venture is in 2017 opgericht door Nissan en Mitsubishi om kostenbesparingen en potentiële terreinen voor samenwerking te onderzoeken. Het geld werd aan Ghosn overgemaakt zonder dat de overige bestuursleden van de joint-venture daarvan wisten, stellen de twee Japanse autofabrikanten. Zij zoeken nu naar wegen om de miljoenen op de in de gevangenis zittende Ghosn te verhalen.

Verder komt nu ook een eind aan het bewind van de gevallen autobaas bij Renault. “Ik heb steeds gezegd, uitgaande van zijn onschuld totdat zijn schuld is bewezen, dat we in het geval van langdurige afwezigheid een nieuwe etappe ingaan. Daar zijn we nu aanbeland en we gaan dus die etappe in,” aldus minister van economische zaken Bruno le Maire namens de Franse staat als grootste aandeelhouder van Renault. Ghosn blijft in ieder geval tot 10 maart opgesloten maar dat kan maanden langer duren als de rechter hem niet op borgtocht vrij wil laten. Verwacht wordt dat vandaag of uiterlijk woensdag zijn huidige vervanger Thierry Bolloré tot nieuwe CEO van Renault wordt benoemd. Hij zou dan een nieuwe ‘chairman’ naast zich krijgen in de persoon van de topman van Michelin Jean-Dominique Senard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding